Hopp til hovedinnholdet

Grønn lykke!

En ny rapport bygget på internasjonal forskning hvor 50 000 europeere har deltatt viser at det er en sammenheng mellom hvor miljøvennlig du er og lykke.

I rapporten «Sustainable happiness- why waste prevention may lead to an increase in quality of life» peker de på fire forklaringer til grønn lykke:

  1. En bærekraftig måte å leve på gir deg større tilfredsstillelse
  2. Lykkelige mennesker klarer lettere å redusere avfallet sitt
  3. Ved å redusere avfallet gjennom for eksempel et prosjekt i lokalsammefunnet skapes samhold og bedre omgivelser- dermed bedre trivsel
  4. Er du et menneske som tenker på dine omgivelser, er sjansen større for at du er lykkelig og lever på en bærekraftig måte.

Direktør ved Institutt for Lykkeforskning, Meik Wiking, hevder altså at nyere forskning viser at de som lever mer miljøvennlig ved og for eksempel sortere avfallet sitt, opplever høyere lykkenivåer enn andre. I dag blir det lagt større vekt på lykkeforskning da det i høyere grad ses på som grunnlag for utvikling av politikk. I den forbindelse sendes lykkerapportene til FN for at det skal fokuseres mer på sammenhengen mellom lykke og bærekraftig utvikling.

Så: er du ulykkelig? Begynn og tenk miljø davel, kanskje det hjelper.

 

 

Kilde: Institutt for Lykkeforsknings rapport «Sustainable Happiness- Why waste prevention may lead to an increase in quality of life»

pressemeldingen kan du lese HER

bildet

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.