Hopp til hovedinnholdet

Vi henter juletrærne i uke 3

Ta av all julepynt og sett treet ut før kl. 06.00 mandag 13. januar. Vær obs ved evt. snøfall. Treet hentes ikke på vanlig tømmerute, men blir hentet fortløpende i løpet av uka. Renovatørene kjører ikke tilbake og henter trær som ikke er synlige, eller satt ut innen fristen.

Treet må stå lett synlig fra veien, og vil bli hentet i løpet av uken (utenom vanlig tømmerute).

Husk at du også kan levere treet gratis på en av gjenvinningsstasjonene i Grenland (Rødmyr, Eik, Bjorstaddalen). 

 

Lurer du på hvorfor vi henter trærne så sent?

Det er fordi tjuendedag jul er 13. januar, som i følge Wikipedia er den siste dagen av jula i noen nordiske tradisjoner.

Wikipedia skriver også at den har blitt feiret som en juleavslutning flere steder i Norge, Sverige og Finland. Også i moderne tid kan det være dagen man rydder vekk julepynt.

Ønsker du å vite mer, kan du lese her: https://nn.wikipedia.org/wiki/Tjuandedag_jul

 

"Alle" setter ut før tjuende dag jul

Ett år samlet vi inn juletre i uke 2, altså ca en uke før tjuendedag jul, men det var det enkelte som ikke syntes var riktig. Derfor har vi respektert denne tradisjonen i ettertid, og hentet trærne i uke 3. Men vi ser at de aller fleste setter ut juletreet sitt rett over nyttår, og at mange trær blåser bort eller snør ned i løpet av den tiden de må stå ute. Så det kan hende vi i fremtiden vil hente trærne tidligere.

Vi vil se hvordan det går i år før vi gjør en ny vurdering av hentetidspunkt, og vi håper på forståelse dersom vi velger å endre til uke 2.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.