Hopp til hovedinnholdet

Ubrukt/udetonert fyrverkeri skal ikke i avfallsdunken

Fyrverkeri som ikke har gått av (udetonert) MÅ IKKE i restavfallet, men leveres tilbake til forhandler. Brukt fyrverkeri legges i pose for restavfall, i sort dunk. Avfall som blir satt ved siden av dunken blir ikke tatt med.

 

Renovatørene tar ikke med udetonert fyrverkeri

RiG har ikke lov til å hente inn, eller ta imot slikt avfall (eksplosiver) på gjenvinningsstasjonene. Udetonert fyrverkeri kan skape brann og farlige situasjoner i renovasjonssystemet.

Renovatørene melder at enkelte har satt fyrverkeri ved siden av avfallsdunkene. Det har også blitt funnet fyrverkeri oppi dunken. Fyrverkeriet kan i verste fall ta fyr og eksplodere og gjøre skade på mennesker og materiell, så vi ber om at alle viser forsiktighet og håndterer fyrverkeriet slik det skal.

 

Udetonert fyrverkeri behandles som eksplosjonsfarlig avfall.

Forhandlere som selger eksplosive varer og produkter er informert og pliktig til å ta imot udetonert fyrverkeri. Forhandlerne har strenge rutiner på hvordan dette skal håndteres. 

Alle som selger fyrverkeri skal være knyttet opp mot en forhandler som også holder åpent etter nyttår.

Hvis du ikke vet hvor du kan henvende deg, ta kontakt med politiet på 02800.

 

Kalde fyrverkerirester i restavfallet

Dersom du er hundre prosent sikker på at fyrverkeriet er detonert og kaldt, kan fyrverkerirestene legges i posen for restavfall.

 

Takk for at du ikke setter personell og utstyr i fare.

Godt nytt år!

 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.