Hopp til hovedinnholdet

To glade vinnere

Denne våren har vi trukket ut to vinnere i Returkartonglotteriet. Vi gratulerer så mye med premiene på 10 000 kroner til hver. Du kan også bli en vinner: Skyll, brett og stapp.

 

Håkon Skinnarland og Cecilie I. Solli har denne våren blitt trukket ut som vinnere i Returkartonglotteriet.

Den glade vinneren Håkon Skinnarland kunne fortelle oss at han pleier å skylle og brette kartongene og legge de i den grønne dunken, slik at de kan gå til gjenvinning.

Det var en svært overrasket Cecilie som mottok telefon om vinnerpremien. Hun bor i Førde og forstod ikke helt hva vi snakket om. Det viste seg at hun har en tante i Skien som hadde skylt, og brettet melkekartonger, og skrevet hennes navn på vinnerkubben.

Vi gratulerer!

 

Miljøet som den virkelige vinneren

- Å gjenvinne brukte kartonger er langt mindre energikrevende enn produksjon av papir fra nytt trevirke. Derfor er gevinsten stor for miljøet når folk skyller, bretter, og leverer inn kartonger, forteller Gunnar Moen som er ansvarlig for Returkartonglotteriet i Grønt Punkt Norge.

 

– Drikkekartonger er laget av såkalt jomfruelig fiber. Det vil si at det er første gang dette materialet er i bruk. Derfor kan fibrene i en innlevert drikkekartong ha opptil sju-åtte liv framfor seg som for eksempel som pizzakartong eller Cornflakes-esker, sier Moen.

 

Dette er Returkartonglotteriet

  •  Alle kan delta og vinne i lotteriet – privatpersoner, bedrifter eller organisasjoner, skoler, barnehager, idrettslag og lignende.
  •  Hvert år deles det ut premier for til sammen 1,6 millioner kroner.Dette er fordelt på 120 premier på 10 000 kroner, og 4 premier på 100 000 kroner.
  •  Enkeltkartonger kan være med i trekningen om 10.000 kroner. Husk også at alle type drikkekartonger kan delta (ikke kun melkekartonger).
  •  For å vinne 100.000 kroner må et lodd bestå av minimum seks tomme og skylte drikkekartonger som brettes ned i den syvende drikkekartongen. Dette utgjør en kubbe. For skolemelkkartonger gjelder fire tomme kartonger i den femte.
  • Deltager skriver navn og telefonnummer på den de vil skal vinne på kartongen, og leverer denne i den kommunale innsamlingsordningen. Da har man ett lodd. For å se hvor du skal levere, se sortere.no
  •  Kartonger trekkes fra 84 forskjellige steder i hele landet. Her trekkes det mellom 1 og 7 kubber/enkeltkartonger avhengig av innbyggertall, til sammen maks 188 hvert kvartal. Disse kubbene/enkeltkartongene går videre til nasjonal trekning.

 

Her kan du lese mer: Returkartonglotteriet

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.