Hopp til hovedinnholdet

Sorte sekker skal ikke i dunken

Sorte sekker lager trøbbel i sorteringsanlegget. Vi oppfordrer alle til å bruke ekstrasekken, grovavfallsruten eller avfallsanleggene, dersom man har ekstra avfall og gjenstander som ikke får plass i vanlig pose.

Det optiske sorteringsanlegget er bygget og dimensjonert for poser i vanlig bæreposestørrelse. Sorte sekker og løse gjenstander skal derfor ikke legges i den sorte dunken.

Problemet med såkalte søppelsekker (sorte, blå, røde eller gule) er i hovedsak størrelsen. Store sekker setter seg fast i sorteringsanlegget og danner en propp, slik at alt stopper opp.

Noen noen ganger blir sekkene revet opp når de setter seg fast i anlegget. Andre ganger sprekker sekkene på grunn av dårlig kvalitet, eller fordi at innholdet er stort, tungt og/eller skarpt. Når innholdet i sekkene spres ut i anlegget og på sorteringsbåndet skaper det problemer i systemet, og i verste fall forurenser det avfallet som er riktig sortert. 

Den sorte dunken skal derfor kun inneholde grønne poser med matavfall, blå poser med plastemballasje, eller vrengte bæreposer med restavfall.

Les mer om:

 

 

 

Den sorte sekken setter seg fast.

  

 

Sekken danner en propp.

 

 

Sorteringsanlegget er dimensjonert for poser - ikke store sekker.

   
 

 

Støvsugerere skal ikke i den sorte dunken - dette er EE-avfall som skal leveres tilbake til leverandør eller på avfallsanlegget.

 

 

Treverk skal heller ikke legges i sort dunk.

     

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.