Hopp til hovedinnholdet

Sorte sekker er lov. Inntil videre.

Norsk Gjenvinning har innført forbud mot sorte sekker for næringskunder. Inntil videre er det lov til å levere sorte sekker på våre gjenvinningsstasjoner i Grenland.

1. september kunngjorde Norsk Gjenvinning at de innfører forbud mot sorte sekker på sine gjenvinningsstasjoner. Mange kommuner og avfallsselskap har gjort det samme.

Årsaken til et slik forbud er at sorte sekker gir rom for feilsortering og skjuler innholdet. Det viser seg at sorte sekker inneholder mye usortert avfall, og ikke minst mye farlig avfall og ee-avfall som utgjør en fare for eksplosjoner og brann.

Norsk Gjenvinning opplyser at det har oppstått om lag 140 branner på deres mottaksstasjoner hittil i år. Halvparten av disse har oppstått som følge av selvantenning – og dette stammer trolig fra blant annet litiumbatterier.

 

Sorter riktig - og bruk gjerne gjennomsiktig sekk

Vi oppfordrer alle til å sortere avfallet sitt ordentlig før det leveres på gjenvinningsstasjonen. Og bruk gjerne gjennomsiktig sekk allerede nå, da er det enklere for de som jobber med avfallet å oppdage eventuelt farlig avfall og andre gjenstander som må ut av sekken før den går i containeren og videre i kvernen.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.