Hopp til hovedinnholdet

Slik kaster du julepapiret

Glanset julepapir skal kastes i restavfallet, ikke i papirdunken. Glanset gavepapir inneholder fargestoffer og leire som gjør at det ikke kan gjenvinnes til nytt papir. Glanset gavepapir egner seg heller ikke som brensel da det inneholder miljøgifter.

 

Mesteparten av julepapiret og annet gavepapir som selges i dag er av en kvalitet som gjør at det ikke kan gjenvinnes sammen med annet papir. Gavepapir inneholder ofte lite papirfibre og store mengder leire og fargestoffer. Dette gjør at papiret ikke er egnet til materialgjenvinning, men istedenfor blir energigjenvunnet ved forbrenning.

Bruk gavepapir som kan gjenvinnes, vi anbefaler å bruke mer miljøvennlig gaveinnpakking. Det finnes mange gode alternativer til det tradisjonelle glansede julepapiret.

Gråpapir og avispapir er fine og miljøvennlige alternativ til det vanlige julepapiret. Gavene blir vel så fine med et dekorativt bånd eller hyssing, og på julekvelden kan papiret sorteres og kastes sammen med annet papiravfall. Da blir det gjenvunnet til nye papirprodukter. Kilde: LOOP.

Du kan også kjøpe "ekstrasekken" for kr 20 pr. pose, den selges på servicesenteret i din kommune eller på ulike bensinstasjoner. Sekken settes ved siden av dunken på tømmedag. Se oversikt utsalgssteder her

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Sorteringsguide

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.