Hopp til hovedinnholdet

Restedyret er i rute

I forbindelse med lanseringen av busser som går på biogass, ruller i dag en helt ny buss ut på veiene: Restedyret. Han lever av innholdet i dine grønne poser.

Restedyret (viride sacculi animalium) skal i hovedsak gå i rute fra Langesund til Gulset. Men kan også finne på å dukke opp på de mest underlige steder.

 

–Det kastes mye mat i Norge. Hver nordmann kaster i gjennomsnitt 46,3 kilo mat årlig. Tanken er at Restedyret skal skape oppmerksomhet i bybildet og bidra til å få folk til å være nøye med sorteringen av matavfall, sier Heidi Viki, fagansvarlig for kommunikasjon og kundesenter i Renovasjon i Grenland.

 

 

Jeg må skryte av kommunene og politikerne som ikke bare har pratet, men som også har handlet. De har vært innovative og fremoverlente, og har grepet muligheten til å kjøpe seg inn i Greve Biogass og dermed bidratt til å få biogass til Grenland.

Alt matavfall i grønne poser i Grenland leveres nå til Greve Biogass, der det omdannes til miljøvennlig biogass som brukes som drivstoff for bussene og renovasjonsbilene i Grenland.

 

 

Biogass er ikke bare klimanøytral, den bidrar også til reduksjon av klimautslipp ved at man nytter overskudds-CO2 til tomatdyrking i drivhus. Biogass er så godt som utslippsfri for partikler og NOX, og bråker om lag 50 prosent mindre enn andre busser.

–Det er altså et svært stillegående Restedyr som passasjerene i Grenland nå kan få fornøyelsen av å sitte på med sier Heidi Viki. Samtidig oppfordrer hun alle til å følge med i aviser, RiGs nettsider og sosiale medier. For der kan også Restedyret nemlig dukke opp i ulike anledninger og med ulike spennende budskap. 

 

 

Det var  Frednes Barnehage som sammen med daglig leder i RiG, Anne Berit Steinseth og fylkesvaraordfører Hans Edvard Askjer, fikk æren av å ta første reis med Restedyret. Begeistringen var stor blant barna som som fikk være med bort til Rabben for å se hvor Restedyret og de gule bussene bor og fyller tankene sine.

 

 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.