Hopp til hovedinnholdet

POSEFARGER

Det kan hende renovatøren har forvekslet den sorte IKEA søppelposen din med sort sekk, og latt den stå igjen. Vi anbefaler på det sterkeste å bruke hvite poser, eller vrengte butikkbæreposer til restavfallet.

Vi har blitt gjort oppmerksomme på at IKEA selger sorte søppelposer i forskjellige størrelser. Det har medført at noen få kunder har opplevd at posen/sekken ikke har blitt hentet av renovatøren.

Det er litt vanskelig for renovatørene som tømmer flere hundre dunker om dagen å vurdere størrelsen på hver enkelt pose eller sekk.

Det har ikke vært så vanlig med sorte butikkposer eller søppelposer. Så når renovatøren oppdager sorte poser har de i noen tilfeller latt det stå igjen fordi de har trodd at det var en sekk.

Vi beklager hvis det har medført noen ulemper. For enkelhetens skyld anbefaler vi at dere bruker hvite avfallsposer, eller vrengte butikkbæreposer til restavfallet.

 

Derfor skal ikke sekker tas med

Sorte sekker lager trøbbel i sorteringsanlegget. Det optiske sorteringsanlegget er bygget og dimensjonert for poser i vanlig bæreposestørrelse. Sorte sekker og løse gjenstander skal derfor ikke legges i den sorte dunken.

Problemet med såkalte søppelsekker (sorte, blå, røde eller gule) er i hovedsak størrelsen. Store sekker setter seg fast i sorteringsanlegget og danner en propp, slik at alt stopper opp.

Noen ganger blir sekkene revet opp når de setter seg fast i anlegget. Andre ganger sprekker sekkene på grunn av dårlig kvalitet, eller fordi innholdet er stort, tungt og/eller skarpt. Når innholdet i sekkene spres ut i anlegget og på sorteringsbåndet skaper det problemer i systemet, og i verste fall forurenser det avfallet som er riktig sortert. 

Vi oppfordrer alle til å bruke ekstrasekken, grovavfallsruten eller gjenvinningsstasjonene, dersom man har ekstra avfall og gjenstander som ikke får plass i vanlig pose.

 

En vennlig påminnelse

Dersom du får en hengelapp av oss er dette kun en vennlig påminnelse om at avfallet skal være sortert, og i riktige poser.

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

 

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.