Hopp til hovedinnholdet

Blå pose får hull

I løpet av vår og sommer 2012 vil det bli tatt i bruk perforerte blå poser i Skien, Siljan og Bamble kommuner. Tiltaket settes i gang for å gjøre blå pose mindre egnet til restavfall/matavfall og for å øke renheten på plasten.

Ren plast er viktig for at den skal kunne utnyttes til materialgjenvinning. Materialgjenvinning er et miljøtiltak som gir betydelige miljøgevinster. Blant annet reduseres bruken av olje. For hver kilo plast som gjenvinnes spares det to kilo olje og i tillegg er gjenvinning mindre energikrevende enn produksjon av ny plast. Netto klimanytte ved materialgjenvinning er 0,84 kg spart CO2 ekvivalenter per innsamlet kg plastemballasje.

For at plasten skal kunne gjenvinnes kreves det at plasten er av god kvalitet. Med god kvalitet menes det at plasten er ren og at den ikke er iblandet annet avfall. Tall fra 2010 viser at hver innbygger i Skien, Bamble og Siljan kommuner gjennomsnittlig sorterte 7,55 kg avfall i blå pose. Manuell sortering som ble utført ved det optiske sorteringsanlegget viste da at plastemballasje utgjorde 5,35 kg. Kommunene arbeider kontinuerlig for å bedre kvaliteten på innsamlet plast og innføringen av perforerte blå poser tror vi kan være et formålstjenelig tiltak.

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.