Hopp til hovedinnholdet

Ordførerene jakter på avfall

Med en grønn stafettklype i hånden tar ordførerne ansvar for å samle inn avfall på avveie fra Siljan, via Skien og Porsgrunn til Bamble.

Ordførerne jakter på avfall i Grenland

Med egen ordførerstafett konkurrerer kommunene i Grenland om å være best på rydding langs elver, vassdrag og strender. Dette skjer under den nasjonale Strandryddeuka i uke 18.

Siljan

Siljan kommune sparker det hele i gang tirsdag 30. april. Ordfører Kjell A. Sølverød og hans gode hjelpere samler seg i Opdalen ved Tveitanbrua fra klokka 17. Her er det blant annet mye landbruksplast fra tidligere flommer, som skal hentes opp med traktor før det renner ut i Farrisvannet. Økta avsluttes ved bensinstasjonen klokka 19, med noe godt å spise og for å vise fram kveldens fangst.

Skien

Torsdag 2. mai overtar Skien kommune og ordfører Hedda Foss Five. Hun og hennes gode hjelpere møtes på Bakkestranda klokka 12 for å rydde rundt Hjellevannet. Der blir det grilling. Og oppsynsbåten dukker opp for å samle opp avfall fra vannet.

Porsgrunn

Stafettpinnen, i form av en grønn søppelklype, går deretter videre til Porsgrunn. Fredag 3. mai klokka 12 vil ordfører Robin Kåss samle alle sine på Bøkkerkåsa på Herøya. Her er det sannsynligvis en del plastavfall å finne.

Avslutning i Bamble

Lørdag 4. mai – på selve strandryddedagen – avslutter ordfører Hallgeir Kjeldal stafetten med målpassering i Bamble. Ved våtmarksområdet Salen-dammen og med utsikt mot Siktesøya samles hele følget klokka 11 for på rydde.

Avfall som blir kunst

Renovasjon i Grenland er koordinator for Ordførerstafetten. De samarbeider også med kunst-prosjektet Greenlightdistrict 2019. Utvalgte «skatter» som blir funnet i løpet av stafetten vil få forlenget liv ved at de stilles ut under festivalen i september.

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.