Hopp til hovedinnholdet

Nye containere på Gulset og Klyve

På Falkåsen og Klyve har det blitt satt ut nye, flotte containere til avfall. Nå ser det pent og ryddig ut, og vi håper alle gjør sitt for å sortere riktig og holde området fritt for søppel. Har du mye avfall, større gjenstander, farlig avfall, eller er tom for poser? Da bør du lese hele artikkelen her.

Falkåsen

Sollia Borettslag på Falkåsen, Gulset har nylig fått plassert ut fire nye avfallscontainere, som beboerne kan benytte seg av. To containere til restavfall, plastemballasje og matavfall, og to til papp og papir. Containerne er splitter nye, og har blitt plassert ut fordi de forrige containerne var gamle, og ikke så velfungerende som ønskelig. De nye containerne er av god kvalitet, og er bygget for å vare.

 

 

Klyve IV

I Klyve IV er det plassert ut to containere til restavfall, plastemballasje og matavfall og tre til papp og papir. I tillegg har det kommet to nye containere på hjul til glass- og metallemballasje.

 

 

Riv opp pappen før den kastes

En forskjell fra de gamle containerne er at luken for innkast av papp og papir er mindre. Det er derfor viktig at store pappesker, og annen stor papp, rives i mindre biter før det kastes inn. Hvis mye stor papp kastes rett inn, vil containerne bli fort fulle, som følge av at plassen i containeren ikke blir utnyttet godt. 

 

Husk å sortere - det du sorterer blir til noe

Selv om avfallet kastes i containere, er det like viktig å sortere. Matavfallet skal i grønne poser, plastavfall i blå, og restavfall i vrengte hvite poser. Avfallet blir levert til optisk sortering, og uten sortering i riktige poser, kan ikke avfallet bli gjenvunnet. I tillegg til god sortering håper vi også at området rundt containerne blir holdt ryddig, og at annet avfall blir levert på riktig måte.

 

 

Mer avfall enn du får plass til i en pose? Bruk grovavfallsruten

Dersom du har mye avfall eller større gjenstander du ikke kan legge i containeren, så kan du bestille grovavfallsruten. Da kommer vi å henter avfallet hjemme hos deg. Du kan levere inntil 15 enheter (nesten et lite hengerlass), og det koster kun 250 kroner.

Klikk her for å lese mer om grovavfallsruten

 

Spraybokser, withe spirit, maling må ikke i containeren. Vi henter gratis på egen rute!

Farlig avfall er avfall som inneholder helse- og miljøfarlige stoffer som må tas hånd om på en forsvarlig måte. Vi henter dette gratis hjemme hos det, men du må huske å bestille tjenesten.

Vi tar også med matolje.

Klikk her for å lese mer om rute for farlig avfall

 

Tom for blå og grønne poser?

Dersom du ikke har flere blå og grønne poser ber vi deg se etter oppslag på fellesareal eller lignende. Du kan også ta kontakt med tillitsvalgt/vaktmester/leder i borettslaget ditt.

 

 

Takk for at du sorterer!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.