Hopp til hovedinnholdet

Ny ordning i 2019

I løpet av våren får alle husstander egen beholder for glass- og metallemballasje. Selve innsamlingen starter høsten 2019.

 

Alle husstander, sameier og borettslag vil i løpet av våren skal få utplassert en ny beholder for glass- og metallemballasje. For de fleste husstander vil det si at de får en ny beholder tilsvarende den som er for restavfall. Beholderen får oransje lokk, og skal fylles med glass- og metallemballasje. Den vil bli tømt hver 8. uke, og første tømming skal etter planen skje høsten 2019.

 

Hvorfor bare emballasje?
Når det kommer til gjenvinning av glass og metall er det viktig at vi i denne beholderen bare får inn emballasje. For eksempel syltetøyglass, hermetikkbokser, aluminiumsfolie og lignende. Behandlet glass som ildfaste former og lignende har ofte et høyere smeltepunkt enn vanlig emballasjeglass, og må leveres som restavfall. Blanding av glass med forskjellige smeltepunkt kan svekke kvaliteten, eller ødelegge hele partier med glass.

 

Mer informasjon
Vi vil jobbe aktivt med informasjon slik at folk vet hvordan man skal sortere, og hva som kan gjenvinnes. Alle husstander vil få informasjon hjem i postkassen, og det vil ligge mye informasjon på våre nettsider.

 

Prøv sortere.no
Du kan allerede nå bruke sortere.no eller søke på våre nettsider for å se hvordan du skal gjenvinne forskjellige typer glass og metall. Skriv inn det du vil kaste, og du får opp informasjon om hvordan du gjør det og hvor du kan kaste det. 

 

klikk her for å søke på sortere.no

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.