Hopp til hovedinnholdet

Ny gjenvinningsstasjon i Pasadalen

Bygging av ny gjenvinningsstasjon i Pasadalen er i full gang. I starten av desember begynte monteringen av modulene. Rygging med henger, køventing og knoting blir historie, når nye Pasadalen gjenvinningsstasjon åpnes ved påsketider 2018.

 

Med gigantiske byggeklosser av betong skal hoveddelen av det som skal bli den nye gjenvinningsstasjonen i Pasadalen ‘pusles sammen’ i begynnelsen av desember.

Grunnarbeidene er så godt som ferdige,  et team danske arbeidere har kommet til Norge for å sette sammen den spesielle gjenvinningsstasjonen.

Stasjonen er basert på moduler som er ferdigstøpt i Danmark og Sverige, og som settes sammen på plassen. I løpet av bare tre dager skal den 80 meter lange rampen settes sammen, så aktiviteten er formidabel.

I følge Erik Høines, fagansvarlig for utvikling i Renovasjon i Grenland, er det tre hovedgrunner for å bygge den nye stasjonen:

  •    For det første ønsker vi en mer effektiv stasjon, hvor det er enkelt og kjapt å komme inn, sortere og levere avfall, og komme seg ut igjen.  Køene skal reduseres, og brukerne skal kjenne at de er på en godt tilrettelagt plass.
  •    For det andre skal stasjonen gjøre det enklere for folk å sortere. Over halvparten av avfallet husholdningene i Grenland produserer, kommer inn på gjenvinningsstasjonene, så da er det viktig at det er enkelt å sortere godt.
  •    For det tredje trenger vi rett og slett en større stasjon enn den eksisterende. med 70.000 besøkende årlig, og økende, er grensen nådd for hva som var hensiktsmessig på den stasjonen vi har i dag, avslutter Høines.

Når gjenvinningsstasjonen i Pasadalen åpner skal du kjøre oppå disse modulene og levere avfall. Hageavfall får sitt eget sted, så de som bare har hageavfall, trenger ikke kjøre over rampa - det vil gjøre trafikken mye mer effektiv. Planen er at gjenvinningsstasjonen i Pasadalen åpnes ved påsketider 2018.

 

 

 

 

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.