Hopp til hovedinnholdet

Landbruksplast- en positiv spiral i landbruket

Visste du at det norske landbruket bruker over 12 000 tonn plastemballasje hvert år? Visste du også at det er gratis å levere landbruksplast til gjenvinning? Sørg for å levere plasten din til mottak som har avtale med Grønt Punkt Norge slik at den kan materialgjenvinnes og komme til nytte flere ganger.

Hvis du er gårdbruker og kjøper plastemballasje, er du med på å finansiere innsamlingen av plast til gjenvinning. For å få mest mulig valuta for pengene og for fremtiden gjør du lurt i å levere plasten din til en innsamler. Primært gjelder dette tørr og tom rundballeplast samt gjødsel- og såkornsekker.

Ca 1/3 av landbruksfolien gjenvinnes hos Folldal Gjenvinning, resten gjenvinnes andre steder i Europa og blir til råstoff i produksjon av ny plast. Det er Grønt Punkt Norge som sikrer finansiering av returordninger for plast-, metall-, og glassemballasje, emballasjekartong, drikkekartong og bølgepapp.

Nå når vi går mot vår og sommer kan slik plast dukke opp under snøen. Det er viktig at denne fjernes slik at den ikke kommer enda mer på avveie. Den kan henge seg fast i gjerder og trær samt skape andre større problemer for naturen og miljøet.

Landbruksplast er ikke husholdningsavfall og skal derfor ikke leveres til våre gjenvinningsstasjoner, men til en innsamler som har avtale med Grønt Punkt Norge. Både Norsk Gjenvinning og Oxum Containerservice AS har dette.

Har du ikke mulighet til å kjøre landbruksplasten din selv, finnes det også henteordninger for dette. Det finnes altså ingen grunn til å ikke håndtere landbruksplasten din på riktig måte.

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.