Hopp til hovedinnholdet

Gratis levering av små fritidsbåter

Regjeringen innfører en ny returordning for fritidsbåter som kan forebygge forlatte båtvrak. Miljødirektoratet refunderer etterskuddsvis hele eller deler av utgiftene for transport av kasserte fritidsbåter til mottak fra 1. oktober 2017.

 

Det er innført en tilskuddsordning hvor staten dekker hele eller deler av kostnaden ved å behandle kasserte fritidsbåter, i tillegg til at båteier får en utbetaling på 1000 kr per fritidsbåt for å levere den til avfallsbehandling. Skjema må fylles ut før levering, små fritidsbåter opp til 15 fots lengde (4,57 meter) uten motor kan leveres til mottaket i Bjorstaddalen eller næringsmottaket til Norsk Gjenvinning i Pasadalen.

Miljødirektoratet administrerer ordningen og betaler ut tilskuddet til den som leverer en kassert båt til mottaket.

Hvordan levere en kassert fritidsbåt?

  • Små fritidsbåter kan leveres til avfallsmottak i kommunen, eller i nærheten av kommunen, fra 1. oktober 2017. Med små båter menes båter med skroglengde under 15 fot (4,57 meter) og uten innenbords motor. Kajakker, kanoer og lignende farkoster kan også leveres til mottakene i kommunene.
  • Det er to mottak som kan ta imot små fritidsbåter, næringsdelen til: Bjorstaddalen Næring AS – Kilebygdvegen 104 – 3739 Skien og næringsmottaket til Norsk gjenvinning i Pasadalen – Tveitanvegen 77 – 3946 Porsgrunn.
  • Store fritidsbåter opp til 3 tonn og inntil 15 meter skroglengde (49,5 fot) kan leveres til mottak med tillatelse til å håndtere disse båtene, i Telemark tar vi ikke imot så store båter på våre mottak. Sjekk med Norsk Gjenvinning - 987 09700.

  

Ordningen med avfallsmottak for fritidsbåter i kommunene er under utbygging og det finnes ennå ingen komplett oversikt over alle anlegg. Ikke alle avfallsmottak kan ta imot fritidsbåter.

Oversikt over mottak for små båter kommer på sortere.no

Dersom du ikke finner et anlegg på sortere.no, ta kontakt med renovasjonsetaten i din kommune.

 

Søke refusjon for en kassert fritidsbåt?

  • Den som leverer fritidsbåt til lovlig mottak vil motta kr 1000,- per fritidsbåt. Beløpet som Miljødirektoratet refunderer etterskuddsvis, er ment å dekke hele eller deler av utgiftene knyttet til transport av kasserte fritidsbåter til lovlig mottak. Oversikt over lovlige mottak finnes på sortere.no.
  • Den som leverer båten må sørge for å ta med dette skjema for bekreftelse av at fritidsbåt er levert til mottaket og sørge for å få de relevante feltene utfylt. Det må leveres ett skjema, pr. båt. Skjemaet skal legges ved søknad for refusjon. Søknader uten skjema for bekreftelse av at fritidsbåt er levert eller søknader med skjema som ikke er fullstendig utfylt, vil ikke bli behandlet.
  • Den som leverer båten, trenger hjelp av mottaksanlegg til å fylle ut skjemaet som bekrefter at en kassert fritidsbåt er levert til lovlig mottak. Publikum skal selv ta med dette skjemaet.

Skjema for bekreftelse på innlevert fritidsbåt

Miljødirektoratet

Sortere.no

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.