Hopp til hovedinnholdet

Ikke kast fyrverkeri i søpla

Udetonert fyrverkeri skal leveres tilbake til forhandler. Fyrverkeri må ikke kastes i restavfallet, i rød boks eller på gjenvinningsstasjonene.

 

Renovatørene tar ikke med fyrverkeri

Renovatørene melder at enkelte har satt fyrverkeri ved siden av avfallsdunkene. Det har også blitt funnet fyrverkeri oppi dunken. Fyrverkeriet kan i verste fall ta fyr og eksplodere og gjøre skade på mennesker og materiell, så vi ber om at alle viser forsiktighet og håndterer fyrverkeriet slik det skal.

Renovasjon i Grenland har ikke lov til å ta i mot og håndtere fyrverkeri og andre eksplosiver. Udetonert fyrverkeri skal leveres tilbake til forhandler.

 

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har klare råd til alle som er i tvil om hvordan de skal kvitte seg med de gamle eksplosivene:

"Ikke tenn fyrverkeri på nytt dersom det ikke tenner ved første forsøk
Selv om lunta ser ut til å ha slukket, kan det være en liten glo som kan medføre antennelse. Fyrverkeri som ikke tenner ved første forsøk skal stå i 30 minutter eller dynkes grundig i vann før det fjernes. Det skal ikke kastes i søppelet, men leveres tilbake til forhandler. Unngå at barn bruker nyttårsdagen til å samle opp fyrverkeri."

 

 

 

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.