Hopp til hovedinnholdet

Hvor skal denne emballasjen kastes?

Flasker som er merket med helsefarlig, miljøfarlig og etsende kan kastes som plastavfall så lenge emballasjen er tom og tørr.

Er det rester igjen i emballasjen derimot, må den leveres inn som farlig avfall. Ikke skyll de skadelige stoffene i vasken.

Dette kan være emballasje som spylervæskekanne og tomme og tørre beholdere for Klorin og Salmiakk.

 

Emballasje merket akutt giftig, oksiderende, gass under trykk, eksplosjonsfarlig, brannfarlig eller kronisk helsefare inngår derimot ikke i returordningen og må leveres til gjenvinningsstasjonene.

 

Når du kaster den tomme og tørre emballasjen merket med helsefarlig, miljøfarlig og etsende i plastavfallet oppfordrer Grønt Punkt Norge, som drifter returordningen for blant annet plastemballasje, at du fjerner korken. På den måten vet man at emballasjen ikke inneholder farlige rester.

 

Bruk flasken helt opp, kast den så i avfallsposen for plast når den er tørr. Mye enklere og mer tidsbesparende enn å kjøre til gjenvinningsstasjonen med den for å levere den som farlig avfall. Er du i tvil derimot er det aldri feil å være ekstra forsiktig.

 

 

Kilder: Miljødirektoratet, Grønt Punkt Norge

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

 

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.