Hopp til hovedinnholdet

Høring: Hovedplan for renovasjonstjenester i Grenlandskommunene 2018-2030

På vegne av Grenlandskommunene Bamble, Porsgrunn, Siljan og Skien, inviterer Renovasjon i Grenland til offentlig høring av forslag til ny Hovedplan for renovasjonstjenester for perioden 2018-2030.  

Stilt overfor nye og ambisiøse målsettinger for ombruk, sortering og materialgjenvinning, har Grenlandskommunene behov for en langsiktig plan for utvikling av renovasjonstjenestene. På vegne av Grenlandskommunene Bamble, Porsgrunn, Siljan og Skien har Renovasjon i Grenland utarbeidet forslag til hovedplan for renovasjonstjenester i Grenlandskommunene 2018-2030.

Gode avfallsløsninger gir fornøyde brukere, god ressurshåndtering og lav miljøbelastning, og er fokus i den nye planen.

Nye mål fra EU vil bli norsk lov i løpet av få år. Særlig viktig blir målet om økt materialgjenvinning. Det er sannsynlig at EUs nye mål vil bli 65 % materialgjenvinning av husholdningsavfall innen 2030. Status for Grenland er at 38 % av husholdningsavfallet og det kommunale avfallet går til slik gjenvinning. Det må et bredt spekter av virkemidler til for å nå de nye målene. Hovedplanen peker på mål, strategier og tiltak som må til for å utvikle renovasjonstjenestene i riktig retning.

Forslaget til plan legges ut til offentlig høring.

Frist for å gi innspill er 16. juni.

 

Ved spørsmål, kontakt Erik Høines på erik.hoines@rig.no / tlf 91755365

 

Høringsdokumentene:

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.