Hopp til hovedinnholdet

Gode naboer - bedre sortering

Tirsdag ettermiddag fikk beboere på Bjørntvedt både diplom og rastebenk som takk for innsatsen de har lagt ned i å få til bedre kildesortering.

 

Informasjon og motivasjon

Porsgrunn kommune og Renovasjon i Grenland hadde fått meldinger om at dunkene i dette området ofte var fylt med løst avfall, dårlig sortering og sorte sekker.

I september 2015 tok Nina Eide som er rådgiver i Porsgrunn kommune, kontakt med Renovasjon i Grenland for å høre om det var noe de kunne bistå med av informasjon om kildesortering.

Det ble planlagt og avholdt et beboermøte der en stor del av beboerne deltok. Utfordringen var rett og slett å få folk til å lese informasjon som kommer i posten, og sette seg inn i ordningene. Det viser seg også at mange tror det er vanskeligere enn det faktisk er, og gir opp før man i det hele tatt har begynt.

På beboermøtet ble alle ordningene grundig gjennomgått. Det ble vist frem poser og forklart hvorfor man skal sortere, hva slags avfall som skulle i hvilken pose og hva avfallet blir til. Minst like viktig var det å fortelle om hva som ikke skal i dunken, og hvorfor alt må legges i poser.

I etterkant av beboermøtet snakket beboerne sammen, og de som ikke var tilstede på møtet ble satt ordentlig inn i ordningene. De oppmuntret hverandre og diskuterte hvordan de skulle gjøre det. Bedre kildesortering og mindre avvik i dunkene var noe de skulle få til sammen.

Renovatørene som tømmer i området observerte, og snakket med beboerne dersom de oppdaget avvik. Og resultatet av beboernes innsats og renovatørenes oppfølging er langt bedre kildesortering og lite løst avfall i dunkene.

 

En plakett midt på bordet vil minne dem om innsatsen de har lagt ned, og ikke minst at de må fortsette med å kildesortere.

 

Det er viktig å snakke sammen

Heidi Viki, fagansvarlig for kommunikasjon og kundesenter kan fortelle at Renovasjon i Grenland er svært opptatt av å informere og motivere på ulike plan og i ulike medier. For å få best mulig resultat er det viktig at ordningene blir brukt riktig. Og for å få til det må innbyggerne ha kunnskap og vi må ha dem med oss. Derfor er personlig informasjon er veldig viktig. Det gir mulighet for tilbakemelding og dialog. Så vi bruker mye ressurser på å møte mennesker der de er, sier hun. 

Jevnlig er vi med på møter og aktiviteter med voksenopplæringen, skoler og barnehager osv. I tillegg har vi deltatt både på Mersmak, PiT, Elvefest og andre slike arrangement. Og det kommer vi til å fortsette med, avslutter Heidi Viki.

 

Beboerne selv er kjempefornøyde med informasjonen de har fått, og oppfølgingen fra Porsgrunn kommune og Renovasjon i Grenland. Ikke minst var det stor glede blant beboerne da de fikk vite at rastebenken som er produsert og levert av GREP, var deres. Vi er så heldige som har fått denne flotte benken, sier Olga M. Venanger som er den store pådriveren og motivatoren i dette prosjektet.

På Bjørntvedt er det godt å bo

Her er det godt å bo, og nå blir det bare enda bedre siden vi har fått denne fine benken som et naturlig samlingspunkt. Her skal vi kose oss i sommer, sier hun med et stort smil og får mange bekreftelser fra de andre som har samlet seg rundt benken.

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.