Hopp til hovedinnholdet

Stor økning i innsamlet mengde farlig avfall i Bamble kommune.

Det settes stadig nye rekorder i mengden avfall som samles inn fra husholdningene, noe som selvfølgelig ikke alltid er positivt. Men når det gjelder farlig avfall, så er det viktig at mest mulig av dette blir levert inn i enten rød boks eller på gjenvinningsstasjonen. Det er derfor med glede vi kan registrere at mengden farlig avfall levert til gjenvinningsstasjonen på Eik og farlig avfall i rød boks har mer enn doblet seg det siste året.

I 2006 ble det henholdsvis levert 24.667 kg farlig avfall til Eik gjenvinningsstasjon og 3.098 kg ble samlet inn ute hos abonnentene via de røde boksene. Tilsammen ble det samlet inn inn 27.765 kg farlig avfall i Bamble i fjor. Dette er langt over hva vi hadde forventet oss, og den gamle rekorden på 12.537 kg fra 2005 ble ikke stående lenge. Det er viktig at farlig avfall blir samlet inn og behandlet på riktig måte da dette er avfall som ikke hensiktsmessig kan håndteres sammen med annet husholdningsavfall eller næringsavfall fordi det kan medføre alvorlig forurensninger eller fare for skader på mennesker eller dyr.

Det er gratis for privatpersoner å levere farlig avfall til Eik gjenvinningsstasjon.

I tillegg til det vanlige farlige avfallet, har det også kommet inn rekordmange kasserte elektrisk- og elektroniske produkter (ee-avfall). I 2006 ble det tilsammen levert 102 tonn ee-avfall på Eik gjenvinningsstasjon. Av dette var over 8 tonn småapparater som f.eks mobiltelefoner, hårfønere, vaffeljern, elektriske leker o.l. Det er også viktig at alle småapparater leveres inn enten til forhandler eller til gjenvinningsstasjonen. Disse produktene inneholder store mengder miljøgifter som kan være meget skadelige på miljøet, mennesker og dyr.

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Sorteringsguide

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.