Hopp til hovedinnholdet

Søppel ligger strødd over alt i Grenland

TAs fotograf tok en liten kjøretur i Grenland i går formiddag. Og etter en kort kjøretur hadde han tatt et utall bilder av søppel strødd rundt omkring i hele Grenland. ”Hold Norge Rent” er en nasjonal dugnad mot forsøpling i det offentlige rom, og vi oppfordrer alle til å ta del i Vårryddeaksjonen 2010.

De aller fleste leverer avfallet etter våroppryddingen der det skal, men dessverre ser vi i dagens TA at mye søppel havner ute i naturen og langs veier der det ikke hører hjemme.

At man kan finne alt fra en utedass, til bildekk, hageavfall og bygningssøppel langs veiene er trist, og et mindre pent syn.

 

 

Anne Berit Steinseth i Renovasjon i Grenland sier i artikkelen i TA at er hun svært forundret over at voksne folk kaster bilbatterier og tv-apparater i naturen, siden slike ting kan leveres helt gratis på avfallsanleggene. Les artikkelen i TA her.

 

Vårryddeaksjonen 2010

Hvert år er hundrevis av tusen nordmenn, unge som gamle, med på lokale ryddedugnader. Faktisk anslo en undersøkelse i 2004 at fire av ti voksne nordmenn deltok i ryddeaksjoner, og i tillegg kommer alle barnehage- og skolebarn.

Hold Norge Rent ønsker å bidra til enda mer aktivitet og engasjement, og har derfor satt sammen en aktivitetspakke til glede for både nye og gamle ryddeentusiaster.

Mange er for i år ferdig med dugnaden i sitt nærmiljø, men vi oppfordrer alle til å ta i et ekstra tak for å rydde opp der det trengs.

Ønsker du å samle til dugnad kan du på hjemmesidene til Hold Norge Rent få hjelp til å engasjere andre, tips til konkrete aktiviteter og forslag til hvordan du kan informere om dugnaden i etterkant.

 

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Sorteringsguide

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.