Hopp til hovedinnholdet

Skylling, bretting og stapping gav Grenlandsaksjonen 10 000 lotteri-kroner

Det lønner seg å skylle, brette og stappe kartongkubber. Akkurat det kan Grenlandsaksjonen skrive under på. Blant flere tusen deltakere stakk Grenlandsaksjonen av med seieren i dette kvartalet, og sikret seg dermed 10 000 kroner i Returkartonglotteriet.

En innlevert kartongkubbe med påskriften Grenlandsaksjonen samt telefonnummer ble trukket ut som vinner i det nasjonale Returkartonglotteriet i regi av Grønt Punkt Norge AS. Stor innsats med skylling, bretting og stapping for miljøet har dermed blitt lønnsomt på flere måter. I tillegg til at miljøet vinner når vi gjenvinner våre ressurser får også Grenlandsaksjonen en påskjønnelse for innsatsen.

Det er ingen som vet hvem som faktisk skrev på kartongen, men i følge dem selv er det flere blant dem som skyller, bretter og stapper drikkekartonger. Det viser bare hvilken flott gjeng dette er. De arbeider frivillig for en god sak og i tillegg gir de bort muligheten for egen gevinst ved å skrive organisasjonens navn og adresse på kartongkubben.

Grenlandsaksjonen
Grenlandsaksjonen hjelper andre som ikke har så mye ved å samle inn og sende videre brukte klær og gjenstander som sannsynligvis ellers ville blitt kastet. Alt arbeid som utføres i Grenlandsaksjonen er frivillighetsarbeid, og mange bruker all sin fritid på dette meningsfylte arbeidet. Les mer på Grenlandsaksjonens egne nettsider www.grenlandsaksjonen.no

Vi synes det er flott at en organisasjon som Grenlandsaksjonen blir trukket ut som vinnere i Returkartonglotteriet. Grenlandsaksjonen er et svært godt miljøtiltak på flere områder og de viser tydelig at kildesortering, gjenvinning og gjenbruk i praksis gir positiv gevinster.

Heidi Viki fra Renovasjon i Grenland møtte ildsjelene hos Grenlandsaksjonen og gav dem beviset for gevinsten.

Ragnhild Hedlund har vunnet i Returkartonglotteriet 2 ganger
Vi vil gjerne nevne en annen miljøengasjert person som har skylt, brettet og stappet drikkekartonger. Det er Ragnhild Hedlund fra Skien som er en svært engasjert og miljøbevisst dame. Hun ble en av de heldige vinnerene av Returkartonglotteriet i både 2008 og i 2011. Les mer her.

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Sorteringsguide

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.