Hopp til hovedinnholdet

Nye returpunkt for glass- og metallemballasje i Skien

I løpet av året skal det settes ut 20 returpunkt for glass- og metallemballasje i Skien. I 2012 skal det settes ut ytterligere 40 stykker. Vi vurderer fortløpende utplassering av beholderne når det kommer inn forslag til plassering. Lurer du på om du kan få en beholder for glass- og metallemballasje i ditt nabolag?

For å legge bedre til rette for innsamling av glass- og metallemballasje skal det altså settes ut 20 nye returpunkt i 2011 og 40 returpunkt i 2012. Disse returpunktene skal fortrinnsvis settes ut i områder med tilknytning til borettslag, sameier, skoler, barnehager osv.

Dersom du har forslag til plassering ber vi deg ta kontakt med oss ved å sende en epost til post@rig.no eller ved å benytte dette skjemaet.

Hvorfor er det viktig å samle inn glass- og metallemballasje?
Glass og metall kan smeltes om nærmest i det uendelige og er et viktig råstoff.

All innsamlet emballasje ender på Onsøy utenfor Fredrikstad. Der er ett av verdens mest moderne anlegg for sortering av råstoff fra glass og metallemballsje.

Her går emballasjen gjennom tre ulike prosesser:

  • Separering av metall fra glasset
  • Fjerne forurensninger
  • Fargesortering av glass

Når prosessen er ferdig, ender man opp med råstoff som har samme høye kvalitet som helt nytt materiale. Det legges stor vekt på å kvalitetssikre alle ledd i gjenvinningsprosessen, så det aldri skal være tvil om at gjenvunnet materiale har de samme egenskapene og kvaliteten som nytt.

Resirkulert glass brukes som råstoff til både Glasopor skumglass, Glava isolasjon og det eksporteres til glassverk i Europa der det lages nye glassprodukter. Resirkulert metall og aluminium går direkte til Norsk Gjenvinning AS, som selger og eksporterer dette til smelteverk i Norge og utlandet.

Les mer på www.syklus.no.

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Sorteringsguide

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.