Hopp til hovedinnholdet

Nordmenn er blant de aller beste i verden på retur av drikkevareemballasje

Klif melder om at de er svært godt fornøyd med fjorårets innsamling av tomflasker, aluminiumsbokser og kartonger. Så godt som alle flergangsflasker laget av plast og glass ble returnert. Gode returordninger og din innsats er avgjørende for et godt resultat.

Velfungerende retursystemer for drikkevareemballasje sikrer at svært mange tomflasker, aluminiumsbokser og kartonger samles inn og gjenvinnes. Det betyr mindre forsøpling og bedre utnyttelse av ressursene. Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) er fornøyde med fjorårets innsamling.

Norges avgift på drikkevareemballasje hindrer forsøpling og sørger for at det samles inn igjen. Dette sikrer ombruk og miljømessig forsvarlig gjenvinning. De fleste retursystemene rapporterer om en positiv utvikling i oppnådd returandel for drikkevareemballasje i 2009.

Kilde:Klif

Les artikkelen her.

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Sorteringsguide

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.