Hopp til hovedinnholdet

Nordmenn blåser i å gjenvinne mobiltelefonen

Mer enn 95 prosent av komponentene i mobiltelefon kan gjenvinnes, og dessuten inneholder mobilen miljøskadelige komponenter som kvikksølv, brom og kadmium. Derfor er det trist at 8 av 10 nordmenn har den gamle telefonen liggende hjemme hos seg, og ikke leverer den til gjenvinning, sier Stig Ervik, administrerende direktør i Elretur.

Uvitende forbrukere

Mer enn 95 prosent av komponentene i mobiltelefon kan gjenvinnes. Undersøkelsen fra Norstat viser imidlertid at forbrukerne ikke er klar over dette. 4 av 10 nordmenn tror ikke mobiltelefonen blir gjenvunnet i det hele tatt, og av dem som tror den blir gjenvunnet svarer halvparten at de tror gjenvinningsgraden er under 30 prosent.

- Over 95 prosent av mobiltelefonen blir gjenvunnet. Undersøkelsen viser at nordmenn ikke er klar over at innlevering av mobiltelefonen er et meget viktig klimatiltak, så her har vi en opplæring å gjøre sier, sier Stig Ervik, administrerende direktør i Elretur.

Halvparten av de spurte i undersøkelsen oppgir ønsket om en reservetelefon som argumentasjon for å beholde den gamle telefonen, to av ti oppgir latskap som grunn.

 

Panteordning?

65 prosent svarer at de ville ha levert inn telefonen til gjenvinning hvis de hadde fått avslag på den nye telefonen de kjøpte.

- Vi synes det er interessant at så mange forbrukere ønsker en panteordning. Elretur jobber hver dag for å få inn og gjenvinne alle elektroniske produkter som ligger og slenger. Vi vil formidle videre ønske om panteordning til mobilbransjen, for det er gjennom dem en slik ordning må organiseres, sier Ervik

Det er svært enkelt å levere telefonen til gjenvinning. Enten leverer du den hos en butikk som selger mobiltelefoner, eller på kommunale gjenvinningsstasjoner

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Sorteringsguide

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.