Hopp til hovedinnholdet

Miljøsniker i elektrobransjen bøtelagt

Fem forhandlere av elektronisk utstyr har blitt bøtelagt med 630.000 kroner, fordi de ikke har bidratt til den lovpålagte ordningen for å sikre miljøriktig behandling av elektrisk avfall. I tillegg har inntekter i millionklassen blitt inndratt.

Bøtene er idømt av Økokrim, som i fjor mottok en anmeldelse fra SFT.

Det er etablert en obligatorisk ordning for alle firma som produserer eller importerer elektroniske varer, om at man må være medlem i en godkjent bransjeorganisasjon. Medlemsskapskontingenten til organisasjonen finansierer innsamlingssystemene for elektrisk og elektronisk avfall.

De firmaene som nå er bøtelagt, har drevet i elektronikkbransjen uten å være medlem i en slik bransjeorganisasjon, til tross for flere henvendelser fra myndighetene. De har spart store summer på å unngå medlemsavgiften, og får konkurransefordeler framfor de seriøse firmaene som faktisk følger opp systemet.

Anne Berit Steinseth i Renovasjon i Grenland sier i en kommentar at - Det er svært positivt at myndighetene følger opp og straffeforfølger gratispassasjerer i retursystemene. Alle tjener på at systemene følges nøye - ikke minst sikrer det gode miljøløsninger som lar seg finansiere også i framtiden".

Les mer på SFT sine nettsider.

VET DU HVOR DU SKAL LEVERE ELEKTRISK OG ELEKTRONISK AVFALL?

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Sorteringsguide

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.