Hopp til hovedinnholdet

Kontroller av bygg- og anleggsbransjen

Bilde: Dreamspell Photography @ Flickr

I bygg- og anleggsbransjen oppstår mye avfall, og det brukes mye farlige stoffer. En landsomfattende kontroll skal nå gå næringen nærmere etter i sømmene for å begrense bruk av farlige stoffer, og sørge for at lover og forskrifter følges.

Firma i bygg- og anleggsbransjen har et omfattende regelverk å forholde seg til når det gjelder håndtering av avfall og bruk av farlige stoffer.

Hensikten med de landsomfattende kontrollene som nå skal gjennomføres av SFT og Fylkesmannen, er å gi bransjen økt kunnskap om farlige kjemikalier i produktene som brukes, og å gi informasjon om mer miljøvennlige alternativer. I tillegg skal det kontrolleres at avfallsplaner følges.

Forurensingsmyndighetene har sett at det er en del slurv med avfallshåndteringen, noe som er spesielt alvorlig når det gjelder farlig avfall. Håpet er at kontrollene, i tillegg til øvrig dialog med bransjen, skal bedre forholdene.

Les mer på SFTs hjemmesider.

(Bilde: Dreamspell photography @ Flickr)

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Sorteringsguide

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.