Hopp til hovedinnholdet

Kontrakt med leverandører av kildesorteringsutstyr er inngått

I forbindelse med innføring av ytterligere kildesortering i Grenland er det nå inngått kontrakt for innkjøp av avfallsposer og kildesorteringsutstyr til husholdningene.

Papyrus Norge AS har fått kontrakt på avfallsposer til optisk kildesortering i Skien, Bamble og Siljan, samt sekker til plastemballasje i Porsgrunn. Og BioBag as har fått kontrakt på levering av matavfallsbøtter og sorteringsløsning til kjøkkenet.

Kommunene Bamble, Siljan og Skien skal starte med optisk kildesortering fra 01.01.08. Da skal matavfall kastes i grønne poser, plastemballasje i blå poser og restavfall i vrengt handlepose. Posene med avfall legges som vanlig i den sorte avfallsbeholder som tømmes ukentlig.

Alle husstander vil også få utdelt avfallsbøtte til matavfall sammen med poser for matavfall og plastemballasje. I tillegg vil de få tilbud om kjøp av sorteringsløsning til kjøkkenet til en gunstig pris.

Porsgrunn kommune skal innføre utsortering av plastemballasje, her vil husholdningene få utdelt en transparent plastsekk som all plastemballasje skal legges i. Sekken settes ut på tømmedato for grønn beholder og vil bli samlet inn sammen med papir.
Restavfall og matavfall kastes som vanlig i sort beholder.

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Sorteringsguide

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.