Hopp til hovedinnholdet

Kildesortering av avfall i Bamble, Siljan og Skien

Tre av kommunene i Grenland har bestemt seg for å innføre kildesortering av avfall. Innbyggerne i Bamble, Siljan og Skien vil i 2007 få fargerike poser til matavfall og plastemballasje

Poser med ulik farge for optisk sortering

Det er lagt vekt på at kildesorteringen skal være enkel for brukerne. Derfor har kommunene valgt en løsning med såkalt optisk sortering av avfallet.

Kort fortalt betyr det at man får utdelt poser med en egene farge, som skal brukes til matavfallet og plasemballasje. De ulikt fargede posene med matavfall og plastemballasje legges i den vanlige søppeldunken sammen med det øvrige avfallet. Dunken tømmes hver uke som vanlig. På et sorteringsanlegg blir deretter posene automatisk sortert etter farge, og matavfallet går til egen behandling i et komposterings- eller biogassanlegg.

Denne sorteringsmetoden gir minimale endringer i forhold til dagens system.

Matavfallet som sorteres ut blir til gjødsel og jordforbedring hos bønder og hageeiere. Hvis man benytter en løsning med biogass, får man også en betydelig energimengde ut av avfallet, i form av biogass som kan brukes til oppvarming, elektrisitetsproduksjon eller drivstoff.

Ordningen innføres i 2008

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Sorteringsguide

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.