Hopp til hovedinnholdet

Hvor store biler tillates på privatavfallsmottakene?

Avfallsmottaket

Tidvis blir det diskutert hvorvidt større kjøretøyer som lastebiler og traktorer skal få adgang på privatavfallsmottakene. Mottakene er imidlertid dimensjonert for mindre kjøretøyer. Lastebiler og traktorer blir derfor avvist.

Privatavfallsmottakene i Grenland har rundt 170.000 besøkende i løpet av året. Det er altså til tider mange biler på mottakene, noe som betyr at mottaksområdet kan oppleves som uoversiktlig og trangt. Å tillate lastebiler og traktorer adgang til mottakene, vil gjøre det enda mer uoversiktlig. Mottakene er heller ikke dimensjonert for større kjøretøyer. Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg.

Vi har forståelse for at det ut fra et miljømessig synspunkt, kan oppleves som ulogisk at vi oppfordrer brukerne til å kjøre mange ganger med små biler, fremfor en gang med lastebil eller traktor. Større kjøretøyer vil imidlertid øke muligheten for at det oppstår farlige situasjoner, samtidig som sikkerheten til de besøkende reduseres. Prisen for å levere avspeiler også at mottakene er beregnet for mindre mengder avfall.

Dersom du transporterer avfall med stort kjøretøy, må dette derfor leveres over vekt.

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Sorteringsguide

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.