Hopp til hovedinnholdet

Hvite ekstrasekker

Oransje ekstrasekker byttes til hvite i Siljan, Bamble og Skien kommuner. Ny hvit sekk er noe mindre, men også rimeligere. Endringen kommer som følge av et behov for en bedre tilpasset sekk i det optiske sorteringsanlegget.

Renovasjon i Grenland jobber kontinuerlig med å forbedre sorteringsgraden på det optiske sorteringsanlegget, og dermed kvaliteten på de utsorterte fraksjonene matavfall og plast. De oransje ekstrasekkene skaper en del problemer i sorteringsanlegget. Dette skyldes både størrelsen og fargen. Store sekker setter seg ofte fast og anlegget må derfor stoppes. Avfall har også blitt feilsortert på grunn av disse sekkene.

Skien, Bamble og Siljan kommune vil derfor gå bort fra den oransje ekstrasekken. Den nye ekstrasekken er hvit og noe mindre enn den oransje. Fordi sekken er mindre vil prisen også bli lavere.

Pris hvit ekstrasekk: 15,- kr pr. sekk

Dersom du har oransje ekstrasekker hjemme kan disse byttes på servicesenteret i kommunen og på avfallsanleggene. Du får 2 hvite sekker for hver oransje du leverer inn fram til 31. desember 2010.

De oransje ekstrasekkene kan benyttes fram til 15. september. Etter denne datoen vil ikke renovatøren ta dem med mer.

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Sorteringsguide

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.