Hopp til hovedinnholdet

Hva kaster Grenlandsbeboerne i søpla? Er vi flinke å sortere?

Av det vi kaster er ca. 40% matavfall. Legger vi til hageavfall og annet nedbrytbart avfall, utgjør denne delen av avfallet nesten 60%. Plast, metaller, tekstiler, glass etc utgjør resten.

Alt i alt havner ca. 20% av søpla i feil dunk.

Husholdningene i Grenland leverer årlig om lag 24.000 tonn restavfall til sluttbehandling i form av forbrenning eller energigjenvinning.

En nylig gjennomført plukkanalyse stadfester resultatene fra en tilsvarende undersøkelse i 2002. Resultatene viser at 40 % av restavfallet er mat eller annet biologisk nedbrytbart avfall. Dette innebærer at hver innbygger i Grenland kaster nærmere 100 kg matavfall per år

Analysen viser også at om lag 19 % av restavfallet skulle vært frasortert og gjenvunnet. Dette gjelder først og fremst papir/papp/drikkekartong og glass- og metallemballasje. Totalt utgjør dette om lag 46 kg/person/år eller 4.500 tonn/år.

Forøvrig er det verdt å merke seg at mengden farlig avfall var på 1 %. Tilsvarende ble det funnet 1,2 % elektrisk og elektronisk avfall, en avfallstype som inneholder miljøfarlige stoffer. Farlig avfall og avfall som inneholder miljøfarlige stoffer, skal behandles særskilt. For husholdningene er det gratis å levere slikt avfall.

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Sorteringsguide

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.