Hopp til hovedinnholdet

Forsøpling på miljøstasjonene er kostbart

Miljøstasjonen på Herkules 101108

Ca 1 tonn søppel ryddes vekk fra miljøstasjonene i Skien hver eneste uke. Over 50 tonn søppel i året legges altså rett på bakken utenfor containerne på miljøstasjonene. Vi minner igjen om at det kun er brukbare klær og sko, og glass- og metallemballasje som kan kastes på disse stasjonene.

Mandag denne uka lå det baderomsinnredning, møbler, søppel og klær strødd rundt på miljøstasjonen ved Herkules. Dette er dessverre ikke et engangstilfelle.

Ikke nok med at uønsket avfall blir plassert på miljøstasjonen, en annen ting er at avfallet blir dratt utover av dyr eller mennesker som er på jakt etter noe som kan spises eller brukes.

Renovasjon i Grenland jobber intensivt med å holde miljøstasjonene i orden. En mann er ansatt på heltid for å sjekke og sørge for at det ser fint og ryddig ut. Ett helt årsverk til denne jobben er dessverre nødvendig da enkelte bruker miljøstasjonene til å sette fra seg større eller mindre mengder med søppel.

Vi mener at dette er unødvendig bruk av ressurser da miljøstasjonene er godt merket med hva slags avfall som kan legges igjen der. Og ikke minst fordi at Grenland har 4 flotte avfallsanlegg i nær beliggenhet til sentrum og befolkningen. Enkelte avfallstyper kan man til og med kaste gratis på disse anleggene.

Vi oppfordrer til riktig bruk av miljøstasjonene og en tur til avfallsanlegget med alt det andre avfallet som ikke hører hjemme på slike stasjoner.

 

 

 

 

 

Trykk her for å se oppslag i TA 11. november.

 

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Sorteringsguide

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.