Hopp til hovedinnholdet

Forsøpling av miljøstasjoner og returpunkt er et kostbart problem

Det koster kommunene tusenvis av kroner hvert år for å rydde opp etter de som forsøpler miljøstasjoner og returpunkt. Jevnlig dukker det opp søppel som enkelt og rimelig kunne vært levert tilbake til butikk eller på avfallsanleggene i Grenland.

Forsoepling-i-Bamble

NRK Østafjells setter i dag fokus på problemet og viser til en rekke eksempler på forsøpling i Bamble. I Bamble er problemet størst rundt sommerstid og rundt hyttefeltene. Sofaer, stoler, skrapmetall, kjøleskap, madrasser og sekker med avfall blir ulovlig hensatt på miljøstasjonene. Dette til tross for at det er gratis å levere de fleste avfallstypene på Eik gjenvinningsstasjon i Bamble.

Les hele artikkelen her: NRK Østafjells, Dette koster kommunen tusenvis av kroner.

Hvordan bli kvitt avfallet på en enkel og rimelig måte?

Forsøpling av miljøstasjoner og natur et problem over hele Norge. I flere kommuner har de fjernet miljøstasjonene på grunn av misbruk og forsøpling, og noen kommuner vurderer overvåking av enkelte områder. Slik ønsker vi ikke ha det her i Grenland. Det finnes mange gode alternativ for å bli kvitt avfallet på en enkel og rimelig måte.

  • Gi bort eller selge

Har du brukbare gjenstander kan det være lurt å spørre om noen vil ta i mot eller kjøpe dem. Det er mange innsamlingsaksjoner og loppemarkeder som blir annonsert i avisene. Gjenstandene kan også legges ut på www.finn.no dersom du ønsker å selge dem.

  • Lever avfallet tilbake til butikken

Gamle og ødelagte elektriske produkter kan du levere tilbake til butikken uten å betale for det. Et lite tips er å samle alle små duppeditter som mobiltelefoner, ledninger, fønere osv. på ett sted og ta dem med neste gang du er i en butikk som selger slike produkter. Dersom du kjøper nytt kjøleskap eller stekeovn som blir levert hjemme hos deg ber du transportøren ta det gamle med seg tilbake. Det samme kan man gjøre med med andre møbler og store ting, men da tar noen ganger transportøren seg litt betalt for det.

  • Grovavfallsrute (bestillingstjeneste)

Dersom du ikke har egen bil og/eller henger er grovavfallsruten et godt tilbud. For 250 kroner kan du bestille henting av det avfallet du ikke kan legge i den sorte dunken. Hver måned henter vi store gjenstander (møbler, hvitevarer, diverse) hjemme hos dem som bestiller denne tjenesten. I mai og oktober er ruten forbeholdt hageavfall.

Avfallet skal settes ut ved veien senest kl 06. på hentedagen. Avfallet må kunne håndteres av én person. Renovatøren henter ikke avfall inne i hus, bakgårder, gårdsrom o.l. Avfallet blir hentet i løpet av dagen/kvelden senest påfølgende dag. Det er begrensninger i vekt og antall kolli man kan levere.
 
For mer informasjon, retningslinjer og bestilling se www.rig.no/grovavfallsrute eller ring kommunens servicesenter. Bestilling av henting må gjøres senest 3 arbeidsdager før ruten skal kjøres.
 

  • Avfallsanleggene

Pasadalen, Bjorstaddalen og Rødmyr Avfallsanlegg
 På avfallsanleggene kan du levere alle typer avfall: Bildekk, papp, papir, metaller, treverk, hageavfall, restavfall, farlig avfall, batterier, impregnert treverk, hvitevarer, elektrisk og elektronisk avfall, glass- og metallemballasje, klær m.m.
 
Det koster 50 kroner for levering av avfall med personbil og 100 kroner for personbil med henger. Prisen gjelder levering av inntil 2 m3. Utover dette øker prisen i forhold til mengden.
 
Dette er gratis å levere på avfallsanleggene: Hageavfall, hvitevarer, elektrisk og elektronisk avfall, glass- og metallemballasje, klær, farlig avfall (inntil 20 kg) og frityrfett/matolje (inntil 20 l).
 
Eik Gjenvinningsstasjon
 På Eik kan du levere hageavfall og alle andre avfallstyper som er gratis å kvitte seg med. Blandet restavfall, bygge- og rivningsavfall (stein og betong) kan ikke leveres på Eik
 
Åpningstider

Rødmyr - Skien
 Man - tor: 07:00 - 19:00
 Fre: 07:00 - 16:00
 Lør: 09:00 - 16:00

Pasadalen - Porsgrunn
 Man - tor: 07:00 - 19:00
 Fre: 07:00 - 16:00
 Lør: 09:00 - 16:00

Bjorstaddalen - Skien
 Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
 Tor: 07:30 - 19:00

Eik - Bamble
 Tir: 07:30 - 15:00
 Tor: 07:30 - 18:00

Avfallsanleggene er kun for privathusholdninger. Grensen for hvilke kjøretøy som tillates på avfallsanleggene er satt ved kjøretøy med totalvekt inntil 3.500 kg.

 

 

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Sorteringsguide

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.