Hopp til hovedinnholdet

Forbudt å brenne hageavfall.

Før du begynner våropprydningen på egen eiendom, ønsker vi å minne om at det er forbudt å brenne avfall. Forbudet gjelder også hageavfall, gress- og grøftearealer innenfor tettbygd strøk.

Hageavfall kan leveres gratis til kommunens avfallsmottak.

Åpen og ukontrollert brenning av avfall gir store utslipp av bla tjærestoffer (PAH), dioksiner og tungmetaller. Dette kan føre til både helse- og miljøproblemer lokalt. Brenning av avfall er derfor ikke en miljømessig akseptabel behandlingsmåte for avfall.

Vi oppfordrer alle til å levere avfallet fra vårens ryddesjau til avfallsmottak: Rødmyr, Bjorstaddalen og Pasadalen. I tillegg kan hageavfall leveres til Sandbrekkene i Siljan. Det er gratis å levere hageavfall.

Dersom du ikke har mulighet for å transportere avfallet til et av avfallsanleggene, kan du kjøpe ekstrasekk på kommunens servicesenter eller på et av de øvrige utsalgsstedene. Sekken kan settes ut til vei på tømmedagen for sort beholder (restavfall).

Ta ansvar for eget miljø – unngå å brenne avfall!

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Sorteringsguide

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.