Hopp til hovedinnholdet

Barneforestillingen Rundt og Rundt var på turné i Grenland

Renovasjon i Grenland hadde i forrige uke gleden av å ha to glade gjøglere på turné. Gjennom humor, alvor, sang, musikk og figurteater tok de opp temaer som søppel og forbruk, sortering og gjenvinning, energibruk og klima.

Ole Tellefsen og Leif Fjelldal fra friteateret Scenekompaniet spilte i forrige uke forestillingen ”rundt og rundt” for 10 barneskoler i Grenland. Barna fikk være med i store deler av forestillingen via sang og innspill på scenen.

 

Forestillingen

”Finken” (spilt av Leif Fjelldal) er bare opptatt av å få nye ting - de gamle kaster han. Finken er en veldig travel mann som absolutt ikke har tid til søppelsortering. Han har dårlig tid men allikevel har han god tid til kosebamse- isbjørnen. Han er nemlig veldig glad i is og veldig glad i bjørner og da er jo isbjørner midt i blinken.

”Felix” (spilt av Ole Tellefsen) er grønn av natur. Han liker å lage finurlige nye ting av gamle ting og han liker å sortere søppel og gi det til ”Gjenni”.

”Gjenni” er en meget spesiell fugl - hun spiser søppel og legger store egg med gjenvinningsprodukter i.

Gjennom forestillingen brukte Finken, Felix og barna sorteringssøppeldunker utstyrt med alarm. Alarmene har Felix installert for å hjelpe Finken til å sortere riktig. Finken er lat og orker ikke å sortere, dermed går alarmen i ett sett.

Finken blir irritert på sorteringskassene og kaster søpla bak sceneteppet i stedet. Dermed blir all søpla til Finken et forferdelig søppelmonster. Søppelmonsteret kommer for å ta Finken. Det blir veldig skummelt. Så skummelt at Finken sorterer søppel så det ljomer.

Til slutt forstår Finken at hvis vi ikke tar mer miljøhensyn så forsvinner isbjørnene også. Da bestemmer Finken at han og Felix skal bygge et miljøfyrtårn. Et fyrtårn som skal lyse så langt det bare kan for å minne alle på at når vi tar vare på vår egen lille verden (sortere søppel, slukke lyset etc.) er vi med på å ta vare på hele verden.

 

 

 

 

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Sorteringsguide

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.