Hopp til hovedinnholdet

Anbudskonkurranse om sortering og salg av returpapir er annonsert

Papir og papp sorteres i et moderne sorteringsanlegg.

Etter at returpapir fra husholdningene i Grenland er samlet inn, forsvinner det ut av syne for den gjengse innbygger. Men det er i det videre arbeidet med papiret at det gjenoppstår som positive råvarer. Nå er det utlyst nytt anbud på jobben med å sortere og få papiret ut på markedet.

Papiret skal sorteres i ulike typer - papp, drikkekartong, aviser/trykksaker osv, og deretter skal det selges på det åpne markedet som bruker returpapir i produksjon av nytt papir.

Fram til nyttår 2009/10 er det firmaet Veolia Miljø som har kontrakt på å gjøre denne jobben for kommunene. Denne kontrakten går nå ut, og det er den nylig utlyste anbudskonkurransen som vil bestemme hvilket firma som skal gjøre dette arbeidet videre.

Når Renovasjon i Grenland skal vurdere hvilket tilbud som er det beste, vil vi legge en god del vekt på prisen. I tillegg vil det bli vurdert hvor god sortering som tilbys, og hvor stabil og forutsigbar avsetning firmaet har for papiret de får fra Grenland.

Full utlysningstekst for anbudskonkurransen finnes på www.doffin.no.

Klikk her for å lese alle utgaver av RiG-posten.

Bjorstaddalen gjenvinningsstasjon
Man - ons og fre: 07:30 - 15:30
Tor: 07:30 - 19:00

Rødmyr gjenvinningsstasjon
Pasadalen gjenvinningsstasjon
Man - Fre: 07:00 - 19:30
Lør: 09:00 - 17:00

Eik gjenvinningsstasjon
Tir: 07:00 - 19:00
Tor: 07:00 - 19:00

Vær obs på endringer i forbindelse med helligdager. Les mer her: Gjenvinningsstasjoner

 

Grensen for hvilke kjøretøyer som tillates på mottakene er satt ved kjøretøyer med totalvekt 3.500 kg. Lastebiler og traktorer ingen adgang.

 

Sorteringsguide

Renovasjon i Grenland er nå også på Instagram. Følg oss der for å få med deg oppdateringer, konkurranser og nyttige tips og triks for å gjøre hverdagen bittelitt mer miljøvennlig.
 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.