Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv - Nyheter 2007-2011

I 2009 ble 58 % av innsamlet plastemballasje fra husholdningene, materialgjenvunnet. For 2010 økes målsettingen til 75 %.

- og det beste av alt er at juletrærne blir gjenvunnet og kommer til nytte igjen. Hele 65 tonn juletrær ble ble samlet inn fra husholdningene i Grenland i år, sammenlignet med ca 60 tonn i fjor. Vi tror det skyldes at folk har blitt mer kjent med ordningen, og at de ser det som en lettvint og miljøvennlig ordning.

Seks av ti nordmenn synes de får for dårlig informasjon om helse- og miljøfarlige stoffer i forbrukervarer. Nå lanserer Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) nettstedet Erdetfarlig.no med enkle råd om farlige stoffer og trygge produkter.

På grunn av støvproblemer og tilgrising av renovatører, biler og sorteringsanlegg må aske, kattesand o.l. pakkes godt inn i dobbel pose, med dobbel knute, før det legges i sort dunk.

Er du en av dem som fikk feil tømmekalender? Eller har du ikke fått tømmekalenderen i det hele tatt? Ta kontakt med servicesenteret i din kommune, eller last ned tømmekalenderen fra våre nettsider.

Hold avfallsdunkene, adkomst, private veier og snuplasser fri for snø. Slik gir du renovatørene en enklere arbeidsdag, og avfallsdunkene blir tømt til rett tid.

Glanset julepapir inneholder store mengder leire og fargestoff, og er dermed ikke særlig egnet til gjenvinning.

Gavepapir, bånd og annen pynt puttes i vrengt bærepose, som legges i sort dunk.

I forbindelse med julen vil det bli følgende endringer i tømming av avfall og papir:

Det eneste du må gjøre er å fjerne all julepynt og sette juletreet ut til vei senest mandag 18. januar kl. 10.00. Renovasjonsbilen tar med seg treet i løpet av uka, uten ekstra kostnad.

Grovavfallsruten er en bestillingstjeneste som koster 250 kroner per henting. Dette er en god nyhet til deg som ikke disponerer bil, og/eller ikke har tilhenger.

Sparepærer og lysstoffrør inneholder små mengder kvikksølv, og det er derfor viktig at brukte sparepærer ikke kastes i søpla. Skulle en sparepære eller lysstoffrør gå i stykker bør man forlate rommet i minst 30 minutter.

Er du (nesten) tom for blå og grønne poser, kan du få en ny rull ved å knyte en pose på dunken din. Bor du i borettslag eller sameie bør du sjekke oppslagstavlen eller ta kontakt med leder/vaktmester for å finne ut hvordan du får tak i flere poser.

 

Hvis du er blant de 75% som vet hvor elektriske duppeditter skal leveres (gratis!) når de er ødelagt, trenger du ikke lese denne artikkelen. Hvis du er i tvil, så les, og les nøye, for det er viktig!

Fem forhandlere av elektronisk utstyr har blitt bøtelagt med 630.000 kroner, fordi de ikke har bidratt til den lovpålagte ordningen for å sikre miljøriktig behandling av elektrisk avfall. I tillegg har inntekter i millionklassen blitt inndratt.

Aviser som skal til gjenvinning og bli... f.eks. nye aviser.

Papiret som samles inn i grønn dunk går til gjenvinning, men hvem er det som sørger for dette? Renovasjon i Grenland har nylig hatt anbudskonkurranse.

Snart deles det ut nye ruller med sekker til plastemballasje i Porsgrunn.

På grunn av vedlikeholdsarbeid vil Valebøvegen være stengt i noen uker framover. Dette innebærer at renovasjonsbilen ikke får tømt avfall og papir i Valebø i følge tømmekalenderen. Avfall og papir vil i denne perioden bli tømt på fredagskveldene.

Elektriske duppeditter inneholder farlige stoffer og skal leveres tilbake til butikk, eller på avfallsanleggene. På servicesentrene i Bamble, Porsgrunn, Siljan og Skien vil vi under den nasjonale Operasjon duppeditt kampanjen 1. - 8. november dele ut gratis poser til oppsamling av duppeditter, så lenge lageret rekker

Nå starter høstens kurs i hjemmekompostering! Lær hvordan du gjør matavfall om til topp kompostjord til bruk i hagen, og få lavere renovasjonsgebyr som belønning.

Oransje ekstrasekker byttes til hvite i Siljan, Bamble og Skien kommuner. Ny hvit sekk er noe mindre, men også rimeligere. Endringen kommer som følge av et behov for en bedre tilpasset sekk i det optiske sorteringsanlegget.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.