Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv - Nyheter 2007-2011

Her kan du sette fra deg ting du ikke lenger har bruk for slik at det kan komme andre til nytte.

I påvente av ny byttebu avvikles dagens byttetelt i Bjorstaddalen. Vi kommer tilbake med mer informasjon når den nye byttebua er på plass.

Vi setter opp et siste kompostkurs denne høsten, fredag 8. oktober kl 18-20 på Geiteryggen.

I forbindelse med det store utbyggingsprosjektet på Brotorvet har vi flyttet returpunktet for glass- og metallemballasje ca 30 meter mot nord.

Alle husstandene i Porsgrunn får en rull hver som innholder 13 sekker. Renovatøren legger den på dunken eller ved inngangen.

Har du ikke fått sekker innen uke 40 ringer du oss på telefon 35 54 70 00. Eventuelt kan du selv hente dem på servicesenteret i Storgata 153.

Mer enn 95 prosent av komponentene i mobiltelefon kan gjenvinnes, og dessuten inneholder mobilen miljøskadelige komponenter som kvikksølv, brom og kadmium. Derfor er det trist at 8 av 10 nordmenn har den gamle telefonen liggende hjemme hos seg, og ikke leverer den til gjenvinning, sier Stig Ervik, administrerende direktør i Elretur.

Vi setter fokus på forbruk og avfallsreduksjon. Som et ledd i en rekke tiltak man kan gjøre for å redusere avfallsmengdene, introduserer vi kampanjen BRA GAVER. Besøk oss på standen, gi oss ditt beste tips til BRA GAVER og vær med i trekningen av BRA premier.

Vi henter store gjenstander og hageavfall (hageavfall kan kun leveres i oktober), men husk å bestille henting senest tre arbeidsdager før hentedag. Tjenesten koster kr 250,- per henting og det er enkelte begrensninger i type avfall, vekt og antall kolli man kan levere.

Hver innbygger kastet i snitt 14 kg mindre i 2009, enn året før. Det er første gang siden 1992 hverken forbruk eller avfallsmengde har økt.

Klif melder om at de er svært godt fornøyd med fjorårets innsamling av tomflasker, aluminiumsbokser og kartonger. Så godt som alle flergangsflasker laget av plast og glass ble returnert. Gode returordninger og din innsats er avgjørende for et godt resultat.

Åpningstider for Rødmyr, Pasadalen og Bjorstaddalen avfallsanlegg og Eik gjenvinningsstasjon

TAs fotograf tok en liten kjøretur i Grenland i går formiddag. Og etter en kort kjøretur hadde han tatt et utall bilder av søppel strødd rundt omkring i hele Grenland. ”Hold Norge Rent” er en nasjonal dugnad mot forsøpling i det offentlige rom, og vi oppfordrer alle til å ta del i Vårryddeaksjonen 2010.

Gull har gode strømførende egenskaper og benyttes i flere elektriske produkter. Derfor gjenvinnes det også hvert år noen kilo gull fra EE-avfallet Elretur samler inn. I fjor ble det gjenvunnet hele 60 kilo gull fra det elektriske avfallet Elretur samlet inn fra forhandlere og kommunale gjenvinningsstasjoner i hele Norge.

Har du store gjenstander og hageavfall du vil bli kvitt henter vi det gjerne, men husk å bestille henting senest tre arbeidsdager før hentedag. Det koster kr 250,- per henting og det er enkelte begrensninger i type avfall, vekt og antall kolli man kan levere.

Hageavfall som blir kastet i naturen utgjør et stadig større problem. Den største utfordringen med dette avfallet, er at man er med på å spre uønskede arter.

Onsdag 31. mars stenger privatavfallsmottakene på Rødmyr og i Pasadalen kl 16.00. Bjorstaddalen privatavfallsmottak stenger klokken 12:00. Påskeaften holder alle privatavfallsmottakene stengt.

I forbindelse med påsken vil det bli følgende endringer:

Nå kan du lære hvordan matavfall blir til næringsrik kompost. Som godkjent hjemmekompostør får du både topp kompostjord og lavere renovasjonsgebyr.

Oslo 2. mars 2010: Avfall Norge mener at kildesortering og materialgjenvinning av plastemballasje lønner seg for miljøet. Materialgjenvinning av plast reduserer CO2-utslipp for hver kilo plast som gjenvinnes og er et viktig miljøtiltak.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.