Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv - Nyheter 2007-2011

Nå har du mulighet til å melde deg på vårens kurs i hjemmekompostering. Som godkjent hjemmekompostør får du både topp kompostjord og lavere renovasjonsgebyr.

Damene Ragnhild Hedlund og Kari Gro Rønningen er to miljøbevisste damer som flittig skyller, bretter og stapper drikkekartonger. Dette arbeidet ble de i forrige uke belønnet for da de fikk overlevert en premie på 10 000 kroner hver. Det er forøvrig andre gang Ragnhild Hedlund har blitt trukket ut som vinner i dette lotteriet.

Materialet i drikkekartonger kan gjenvinnes og bli til nye, fine produkter. I løpet av året trekkes det ut premier for tilsammen 1,6 millioner kroner i Returkartonglotteriet. Du kan bli en heldig vinner dersom du skyller, bretter og stapper drikkekartongene dine.

 

 

 

 

En gang i måneden hentes store gjenstander og hageavfall hos dem som bestiller tjenesten. Grovavfallsruten er et godt tilbud til deg som ikke har bil eller vanskeligheter med å bli kvitt avfall man ikke kan legge i den sorte dunken.

Plukkanalysen viser at 70 % av det som blir kastet i restavfallet burde vært sortert ut og lagt i blå og grønne poser, eller levert på miljøstasjon eller avfallsanlegg. Det positive er at avfallsmengdene totalt sett når ned og at renhetsgraden i det som blir sortert er bra.

I enkelte områder har det vært så vanskelige kjøreforhold i dag at renovasjonsbilene ikke har kommet fram. I deler av følgende gater vil det ikke bli tømt søppel i dag: Fjellerønningen og Røråsen på Skottfoss.

Vi vil tømme disse så raskt som mulig.

På Einaren, Høyås og Falkum vil ikke juletrærne bli hentet inn i uke 3 som annonsert. De vil imidlertid bli hentet inn så snart det er mulig i løpet av uke 4.

Reklamemann og forfatter Roger Pihl samlet 96,3 kilo avisinnstikk og reklamebrosjyrer i fjor. Det er bare 2,5 kilo mer enn året før, som var sterkt preget av finanskrisen, og 26,5 kilo mindre enn toppåret 2008.

Ta av julepynten og sett treet ut til vei senest mandag 17. januar kl 06.00. Husk å plassere treet godt synlig fra veien, og vær spesielt obs på dette ved snøfall og brøyting. Renovasjonsbilen tar med seg juletreet i løpet av uka uten ekstra kostnad. Du kan også levere treet gratis på privatavfallsmottakene.

I enkelte områder har det vært så vanskelige kjøreforhold i dag at renovasjonsbilene ikke har kommet fram. Andre steder er det store forsinkelser p.g.a. snømengdene. De fleste vil få sin dunk tømt i løpet av dagen. I følgende gater vil det ikke bli tømt søppel i dag:

Vi ber om at dere sørger for snø- og isfrie dunker, og god fremkommelighet. Husk å måke og strø når det er is, slaps og snø!

Nå har vi lagt ut sms varslingen og tømmekalenderen på nett. Meld deg på sms varslingen eller se på / skriv ut tømmekalenderen.

Julaften og nyttårsaften holder privatavfallsmottakene på Rødmyr og i Pasadalen stengt. Forøvrig vanlige åpningstider i romjulen.

I forbindelse med julen vil det bli følgende endringer i tømming av restavfall og papir:
Fredag 24. desember tømmes torsdag 23. desember
Fredag 31. desember tømmes torsdag 30. desember

Shopper du smart, kan du spare både helsa og miljøet. Ellen Hambro er direktør i Klima- og forurensnings-direktoratet. Her er hennes tips til julehandelen.

Nå har tømmekalenderen for 2011 blitt distribuert til alle husstander. Har du ikke fått tømmekalenderen kan du hente den på servicesenteret i din kommune. Du kan også få den tilsendt.

I samarbeid med Grønn Hverdag står vi på stand lørdag 11. desember. Du finner oss på Down Town kl 11-13 og på Herkules kl 14-16. Her kan du prøve Bra Gaver, et verktøy som skal gjøre det enklere å gi og få gaver som er ønsket. Du finner også info om Bra Gaver og Bra Gaver - gavekort på servicesentrene i Grenland.

Kjøpesenteret Herkules i Skien bruker utelukkende gammel julepynt, og dekorerer minimalt på åpne plasser. I likhet med Framtiden i våre hender synes vi dette er et strålende tiltak.

Bra Gavre

Vet du hva andre ønsker seg til jul? Grønn Hverdag lanserer nå et verktøy for å gjøre julegaveinnkjøpene mer miljøvennlig og enklere.

Under årets Handelsstevne tidligere i høst stod Renovasjon i Grenland på stand og informerte om kampanjen BRA GAVER. I den forbindelse arrangerte vi både BRA GAVER - tips konkurranse og tevlinger i minigolf. Her presenterer vi vinnerne og mange gode tips til BRA GAVER.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.