Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv - Nyheter 2007-2011

Ekstrasekken har fått ny farge. En klar oransje farge erstatter den forrige blå.

I forbindelse med innføring av ytterligere kildesortering i Grenland er det nå inngått kontrakt for innkjøp av avfallsposer og kildesorteringsutstyr til husholdningene.

Bor du i Bamble, Siljan eller Skien? Da skal du være trygg på at når du i 2007 blir bedt om å sortere ditt mat- og plastavfall, så kommer det miljøet til gode.

Før du begynner våropprydningen på egen eiendom, ønsker vi å minne om at det er forbudt å brenne avfall. Forbudet gjelder også hageavfall, gress- og grøftearealer innenfor tettbygd strøk.

Tre av kommunene i Grenland har bestemt seg for å innføre kildesortering av avfall. Innbyggerne i Bamble, Siljan og Skien vil i 2007 få fargerike poser til matavfall og plastemballasje

Av det vi kaster er ca. 40% matavfall. Legger vi til hageavfall og annet nedbrytbart avfall, utgjør denne delen av avfallet nesten 60%. Plast, metaller, tekstiler, glass etc utgjør resten.

Alt i alt havner ca. 20% av søpla i feil dunk.

Alt elektrisk og elektronisk avfall (EE-avfall) inneholder skadelige stoffer - lever det gratis til en butikk som selger liknende produkter eller til et avfallsanlegg.
I Norge er vi verdensmestre i innlevering av EE-avfall. Spesielt er vi flinke til å levere inn hvitevarer og andre store elektriske produkter. Men vi samler kun inn ca 30 % av de små elektriske produktene.

Svært mange mobiltelefoner, elektroniske leker, radioer, barbermaskiner og andre småapparater havner fortsatt i søpla når de blir ødelagt.

Les mer om EE-avfall her

Nå starter sesongens kurs i hjemmekompostering. Lær hvordan du gjør matavfall om til topp kompostjord til bruk i hagen, og få lavere renovasjonsgebyr som belønning.

Renovasjon i Grenland er navnet de fire grenlandskommunene har gitt samarbeidet. Kommunene har samarbeidet om renovasjonsordningene siden høsten 1990. Målet er økt effektivitet, bedre renovasjonsordninger, rimeligere innkjøp etc, som den enkelte kommune ikke kunne fått til alene.

Det settes stadig nye rekorder i mengden avfall som samles inn fra husholdningene, noe som selvfølgelig ikke alltid er positivt. Men når det gjelder farlig avfall, så er det viktig at mest mulig av dette blir levert inn i enten rød boks eller på gjenvinningsstasjonen. Det er derfor med glede vi kan registrere at mengden farlig avfall levert til gjenvinningsstasjonen på Eik og farlig avfall i rød boks har mer enn doblet seg det siste året.

I et unikt samarbeid med Egmont Serieforlaget er Renovasjon i Grenland med på å gi ut et spesialnummer av Donald Duck. Bladet inneholder originale og morsomme historier om kildesortering og miljø, og skal brukes for å informere skolebarn om kildesortering! Ca 1430 elever i 4.klasse i vårt distrikt vil få bladet utdelt på skolen.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.