Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv - Nyheter 2007-2011

Nå har vi fått de populære sorteringsstativene inn på lager igjen. Sorteringsstativene kan man få kjøpt for kr 200,- ved å ta turen innom Servicesenteret i Siljan eller Skien, eller Servicetorget i Bamble.

Nyhetsavisen vår har fått navn, og vi gratulerer Torstein Foss fra Skien som sendte oss det velklingende navnet RiG-posten. Et gavekort på tur-/sportsutstyr fra en av Grenlands sportsforretninger er på vei til den heldige vinneren.

Nå har brukerveiledningen og sorteringsguiden (hurtigguide) kommet på flere språk. Her kan du se på, laste ned og eventuelt skrive dem ut på det språket du ønsker.

Noen lurer på hvor nøye man skal være med plastemballasjen som skal til gjenvinning. Hva med etiketter som er klistret på slik emballasje?

Ferske tall viser at antall besøkende til privatavfallsmottaket på Rødmyr i Skien, Pasadalen i Porsgrunn og Eik i Bamble, var på nærmere 135.000 i fjor. Totalt ble det levert i overkant av 20.000 tonn avfall, hvorav 68% ble gjenvunnet.

Kildesortering av glass- og metallemballasje er et viktig bidrag til å redusere mengden restavfall til sluttbehandling. Innbyggerne i Bamble leverte i fjor 136 tonn glass- og metallemballasje til gjenvinning og er dermed best i Grenland.

Renovasjon i Grenland trenger din hjelp til å finne et navn til nyhetsavisen som skal ut til alle husstander i Grenland.

Det er ikke aktuelt å bøtlegge husstander som sorterer feil. Selv om ordningen med optisk sortering av avfall er ny, ser vi likevel at de aller fleste er flinke til å sortere og at kvaliteten på sorteringen stadig blir bedre!

På grunn av uventet stor etterspørsel og manglende levering fra leverandør kan vi ikke lenger ta i mot bestillinger på sorteringsløsninger.

Har du ikke mottatt startpakke (matavfallsbøtte, poser og brosjyre), ta kontakt med Servicesenteret i din kommune. Utkjøring av sorteringsstativ til de som har bestilt vil starte i uke 1.

Man behøver ikke store kjøkkenskap og veldig mye plass for å kildesortere. Ikke behøver man å gå til innkjøp av dyre sorteringsløsninger heller.

Mandag 3. desember ble det første avfallslasset levert til optisk sortering. Første prøvekjøring av sorteringsanlegget, viser at det fungerer etter intensjonen. Hovedutfordringen blir avfallssorteringen i den enkelte husholdning.

Det ser fint ut, men papiret er av så dårlig kvalitet at det ikke bør sendes til gjenvinning.

Gavepapiret skal ikke sorteres ut sammen med øvrig papiravfall i den grønne dunken.

I en artikkel i Varden den 21. november diskuteres miljøtipsene som Renovasjon i Grenland kommer med for å redusere avfallsmengdene. Vi håper de kan bidra til å tenke miljø.

Allerede fra neste år vil SFT kreve at minst 2% av drivstoffet som omsettes til kjøretøyer skal være biodrivstoff. Fra 2009 skal dette økes til 5%

Godt fornøyd med å vinne radio, og godt fornøyd med avfallsmottaket.

Mandag 12. november begynner utdelingen av startpakke med kildesorteringsutstyr. I første omgang vil startpakken bli delt ut til 9.000 husstander.

Når det innføres kildesortering av matavfall i Bamble, Siljan og Skien, vil dette ikke få følger for de som driver med hjemmekompostering.

Kampanje Neitakk.no krever at markedsføringsloven endres, slik at uadressert reklame kun kan legges i postkasser som tydelig er merket med en "ja-takk"-lapp.

Velkommen til Renovasjon i Grenlands nye nettsider. De er fremdeles under arbeid, så det kan mangle informasjon her og der.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.