Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv - Nyheter 2007-2011

Folk over hele landet bestiller "nei takk til uadressert reklame" klistremerker fra Renovasjon i Grenland. Hele 41% av dem som har bestilt slike klistremerker fra våre nettsider de siste to årene bor utenfor Grenland.

Plastposer utgjør et ubetydelig miljøproblem fordi posene i stor grad gjenbrukes til avfallshåndtering, og svært lite havner i naturen. Det hevder Statens forurensingstilsyn i en fersk undersøkelse. Likevel bør vi bli flinkere til å bruke handlenett.

Bytt ut plastposen med et handlenett, og gjør en innsats for miljøet! Renovasjon i Grenland gir bort 5000 handlenett på årets Handelsstevne i Skien.

Veldig mange er flinke til å sortere avfallet i grønn, blå og vrengt butikkbærepose. Men vi må bli enda bedre. En for stor andel av avfallsdunkene inneholder løst avfall, store gjenstander eller poser som ikke er knytt med dobbelt knute.

Husholdningsplast

Mange lurer på hva som skjer med plasten som sorteres ut.
Her kan du se en liten, informativ filmsnutt om innsamling og gjenvinning av husholdningsplast.

Sekk og blå og grønn pose

Du kan få nye ruller med sekker eller poser ved å gjøre ett av følgende:
- knyte en sekk eller pose med fargen du ønsker på søppeldunken din
- hente ruller på servicesenteret i din kommune
- henvend deg til leder eller vaktmester (hvis du bor i borettslag)

Vi ønsker oss avfallsbilder fra fjern og nær. Skynd deg og send bildene dine til oss før 15. august, og du kan bli den heldige vinneren av fotokonkurransen.

Vi ønsker oss avfallsbilder fra fjern og nær. Skynd deg og send bildene dine til oss før 15. august, og du kan bli den heldige vinneren av fotokonkurransen.

Nå starter vårens kurs i hjemmekompostering! Lær hvordan du gjør matavfall om til topp kompostjord til bruk i hagen, og få lavere renovasjonsgebyr som belønning.

I følge målinger for innsamlingsordning for drikkekartong blir nordmenn stadig flinkere til å levere kartongene sine til gjenvinning. Folk i Grenlandsområdet kan skilte med å være langt bedre enn gjennomsnittet.

På grunn av dårlig kvalitet på en rekke typer søppelsekker ser vi oss nødt til å si nei til slike sekker i den sorte dunken.

Sparepærer og lysrør må ikke kastes i restavfallet!

En landsdekkende spørreundersøkelse viser at det er stort sprik mellom folks holdninger til miljø, og hva de i praksis gjør. Blant annet opplyser en av tre at de kaster kvikksølvholdige sparepærer i restavfallet.

Norcem i Brevik, hvor avfallet skal gjenvinnes som energi.

Fra sommeren 2009 vil restavfall fra Bamble, Siljan og Skien forbrennes ved Norcem i Brevik. Det er klart etter at anbudskonkurransen om dette avfallet nå er avgjort. - Dette er den miljømessig beste løsningen, sier Anne Berit Steinseth i Skien kommune.

Tidsvis blir det diskutert om større kjøretøyer som lastebiler og traktorer skal få adgang til å levere avfall ved privatavfallsmottakene i Grenland. Mottakene er imidlertid dimensjonert for mindre kjøretøyer. Derfor blir lastebiler og traktorer avvist.

Herkulesområdet er i ferd med å få ny utforming. Dette innebærer bla at miljøstasjonen for glass- og metallemballasje og brukbare tekstiler, er fjernet. Så snart det er praktisk mulig vil det bli plassert ut en midlertidig miljøstasjon ved Elkjøp.

Innkjøringen av anlegg for optisk sortering av husholdningsavfall, påvirker kvaliteten på de utsorterte avfallstyper. Dette innebærer at en begrenset mengde plast som har ligget lagret i Bjorstaddalen over noe tid, vil bli levert til energigjenvinning. Den aktuelle mengden anslås til mellom 50 - 100 tonn.

Vi minner om at beholderne må settes fram til veg før kl 06.00 på tømmedagen, og at pga dobbeltkjøring vil tømmingen vil foregå utover ordinær arbeidstid.

Her er første utgave av RiG-posten! Denne nyhetsavisen har blitt distribuert til alle husstander i Bamble, Siljan og Skien, men du kan også lese den her på nett.

Med kompost i hagen får du flotte blomster!

Helt fulle kurs og positive hageeiere i kø for å hjemmekompostere. Det er status for årets runde med gratiskurs i hjemmekompostering.

Vi følger opp behovet, og har satt opp 3 ekstra kurs.

Nå starter sesongens kurs i hjemmekompostering. Lær hvordan du gjør matavfall om til topp kompostjord til bruk i hagen, og få lavere renovasjonsgebyr som belønning.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.