Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv - Nyheter 2007-2011

Avfallssorteringen må organiseres på en hensiktsmessig måte, samtidig som miljønytten opprettholdes. Det betyr at tilgriset plast skal skylles i kaldt vann. Etterpå rister du av vannet, før plasten legges i blå pose eventuelt i sekk som benyttes i Porsgrunn.

Renovasjon i Grenland ser på mulighetene for å utvikle bedre løsninger for henting av grovavfall hjemme hos den enkelte husstand. Svar på spørsmålene og vær med i trekningen av ett gavekort på kr 1 000,-

Skien kommune skal i løpet av 2009 sette ut 20 nye punkter for innsamling av glass- og metall. Kom med ønsker der du bor!

Herkulesområdet er i stadig endring. På parkeringen mellom Elkjøp og Herkules settes det i løpet av 1-2 uker i gang med anleggsvirksomhet på nytt. Dette innebærer blant annet at miljøstasjonen for glass- og metallemballasje og brukbare tekstiler må fjernes. Så snart det er praktisk mulig vil det bli plassert ut en ny miljøstasjon på området.

Det er kun glass- og metallemballasje som skal skal leveres til gjenvinning.

Det er ikke lett å være renovatør i disse dager med mye våt snø og avfallsdunker som er innesnødd. Dersom renovatørene ikke får fri tilgang til dunkene, kan det i verste fall bety at dunkene ikke blir tømt.

 

Ragnhild Hedlund fra Skien var en av de 6 heldige vinnerne fra Grenland som i 2008 vant 10 000 kroner for å skylle, brette og stappe drikkekartonger.

Innsamling av juletre har etter hvert blitt en godt etablert tjeneste i mange av landets kommuner. Nå følger Grenlandskommunene etter, og etablerer en egen rute for innsamling og gjenvinning av brukte juletre fra Bamble, Porsgrunn, Siljan og Skien.

I forbindelse med julen vil det bli følgende endringer i tømming av restavfall og papir:

Vinteren er en flott årstid, men kan være en stor utfordring for renovatørene. Mye is, slaps og snø gjør fremkommeligheten og tømmeforholdene vanskelige.

Renovasjon i Grenland deler ut gratis startpakke med tøybleier til vordende eller nybakte foreldre. I høst fikk vi ny leverandør av tøybleier, og responsen på de nye tøybleiene er stor.

Denne uken blir RiG-posten distribuert til alle husstander i Bamble, Siljan og Skien. Vi har også lagt den ut på nett slik at du allerede nå kan lese om julegavetips, julepapir, julenissen, løse vedsekker, ny innsamlingsrute for juletre og enda litt til.

Det er nok mange som både gir og får ting som knapt noen har tenkt på at de ønsker seg. Gi heller bort det fineste og mest verdifulle du har, nemlig tid og felles opplevelser.

Miljøstasjonen på Herkules 101108

Ca 1 tonn søppel ryddes vekk fra miljøstasjonene i Skien hver eneste uke. Over 50 tonn søppel i året legges altså rett på bakken utenfor containerne på miljøstasjonene. Vi minner igjen om at det kun er brukbare klær og sko, og glass- og metallemballasje som kan kastes på disse stasjonene.

Nå som kulda har satt inn kommer det stadig flere løse vedsekker (nett) inn på anlegget. Slike vedsekker har lett for å henge seg fast og ødelegge for driften. Tomme plastvedsekker skal kastes i restavfallet, og deretter puttes i sort dunk.

I Skien begynner vi nå så smått å dele ut et nytt års-forbruk av blå og grønne poser. Den enkelte renovatør tar sine ruter og utdelingen vil pågå i ca en måned.

Sekk Porsgrunn

I uke 41 og 42 deler vi ut plastsekker til alle husstander i Porsgrunn. Alle får en rull hver med 13 sekker som renovatørene legger på dunkene eller ved inngangene (BRL).

Startpakke - tøybleier

I følge en undersøkelse Renovasjon i Grenland gjennomførte i sommer, er vordende og nybakte småbarnsforeldre svært fornøyd med å få en startpakke med tøybleier gjennom Renovasjon i Grenlands tøybleieprosjekt.

Vinnerbildet - Namibisk kildesortering - Bjørg Hernes

Vi har kåret vinneren av fotokonkurransen Avfall & Ferie. Den glade vinneren av et flunkende nytt digitalkamera heter Bjørg Hernes og kommer fra Malvik. Her kan du se vinnerbildet og noen av de andre innsendte bildene i konkurransen.

RiG-posten #3-08

Nyhetsavisen RiG-posten distribueres til alle husstander i Bamble, Siljan og Skien i uke 39.

Her kan du lese siste utgave på nett.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.