Hopp til hovedinnholdet

Nyhetsarkiv - Nyheter 2007-2011

Vi har fått nye nettsider. Dette innebærer problemer med enkelte linker i nyhetene fra arkivet. Gi oss gjerne beskjed dersom du oppdager brutte linker.

Avfallsmottaket

Avfallsanleggene i Grenland er etablert for å ta i mot avfall fra private husholdninger levert med mindre kjøretøy og henger. Avfallsanleggene er rett og slett ikke dimensjonert for større kjøretøy som lastebiler og traktorer. Ønsker du å bruke større kjøretøy kan du levere avfallet over vekt på næringsmottaket.

Renovasjon i Grenland hadde i forrige uke gleden av å ha to glade gjøglere på turné. Gjennom humor, alvor, sang, musikk og figurteater tok de opp temaer som søppel og forbruk, sortering og gjenvinning, energibruk og klima.

Et telys er lite, men kan spre mye varme og glede. Det gjør høsten mindre mørk og skaper stemning til jul og nyttår. Men telyset har også en verdifull kropp, laget av aluminium, et av de mest gjenvinningsvennlige metallene som finnes.

Det koster kommunene tusenvis av kroner hvert år for å rydde opp etter de som forsøpler miljøstasjoner og returpunkt. Jevnlig dukker det opp søppel som enkelt og rimelig kunne vært levert tilbake til butikk eller på avfallsanleggene i Grenland.

I løpet av året skal det settes ut 20 returpunkt for glass- og metallemballasje i Skien. I 2012 skal det settes ut ytterligere 40 stykker. Vi vurderer fortløpende utplassering av beholderne når det kommer inn forslag til plassering. Lurer du på om du kan få en beholder for glass- og metallemballasje i ditt nabolag?

I uke 39 og 40 delte vi ut plastsekker til alle husstander i Porsgrunn. Dersom du ikke har fått sekker kan du ta kontakt med oss på telefon 35 54 70 00 eller komme innom servicesenteret i Storgata 153 og hente der.

 

 

Det lønner seg å skylle, brette og stappe kartongkubber. Akkurat det kan Grenlandsaksjonen skrive under på. Blant flere tusen deltakere stakk Grenlandsaksjonen av med seieren i dette kvartalet, og sikret seg dermed 10 000 kroner i Returkartonglotteriet.

Nå kan du lære hvordan matavfall blir til næringsrik kompost. Som godkjent hjemmekompostør får du både topp kompostjord og lavere renovasjonsgebyr. Vi har fremdeles ledig plass på kurset 21. september.

Foto:Nina Kristin Nilsen - SY Bika

Har du sett hvor mye søppel som ligger igjen etter en sommerdag? Har du lagt merke til hvor mye tau, flasker og annen plastikk som legger seg i strandkanten etter at det har blåst friskt? Det forsvinner ikke av seg selv og utgjør en livsfare for fisk, sjøfugler og andre sjødyr. Tusenvis av nordmenn, og millioner av mennesker verden rundt deltar på den internasjonale strandryddedagen og gjør en innsats for å redde liv i sjøen og gjøre nærmiljøet triveligere.

I samarbeid med Grønn Hverdag og Framtidens byer hadde Renovasjon i Grenland stand under årets matfestival Mersmak. På standen satte vi fokus på nyttbart matavfall og hvordan man kan bidra til å redusere matavfallet. Tilbakemeldingene vi fikk var udelt positive, og vi tror det er viktig og riktig å være tilstede på slike arrangement.

Recyclomaten er utviklet for at det å kaste søppel skal være gøy og lærerikt. Recyclomaten har vært en suksess på Øyafestivalen og Studio i Oslo og Pstereo i Trondhjem, samt vært brukt på Bilfri dag på Karl Johansgate og miljødag i Bergen til stor glede for voksne og barn. Nå er Recyclomaten på stand 14 på Mersmak i Skien!

Hvert år kaster nordmenn over 300 000 tonn mat – 70 kilo per person – som kunne ha vært spist. 25 prosent av den maten forbrukerne handler inn i butikken går i avfallet. Sammen skal vi redusere matavfallet! Besøk oss på Mersmak (stand 14) og få gode tips, smaksprøver og mulighet til å vinne kokeboken "Vær så god!"

 

 

Nå kan du lære hvordan matavfall blir til næringsrik kompost. Som godkjent hjemmekompostør får du både topp kompostjord og lavere renovasjonsgebyr.

Torsdag og fredag i festivaluken skal RiG i samarbeid med Kreativt Gjenbrukssenter Grenland stå på stand i Storgaten. Her kan store og små komme innom for å ta en pust i bakken, få informasjon og lage sine egen festivalgjenbrukshatt.

Vi minner om at dunker som skulle tømmes torsdag 2. juni vil bli tømt onsdag 1. juni. Dunker som skulle tømmes mandag 13. juni vil bli tømt tirsdag 14. juni. På grunn av dobbeltkjøring vil avfallstømmingen foregå utover ordinær arbeidstid. Avfallsmottakene er stengt torsdag 2. og mandag 13. juni.

Dagene før og under nasjonalfeiringen selges store mengder av varer som konfettispray og lydhorn. Enkelte av produktene er forbudt og kan inneholde ulovlige og helse- og miljøfarlige gasser og kjemikalier.

Hundrevis av store og små fant veien til Stevneplassen lørdag 7. mai, og tilbakemeldingene tyder på arrangementet var en suksess! Her her en oppsummering av dagen gjennom tekst og video.

7. mai er den store gjenbruksdagen i Grenland med fokus på Redesign, bytte, kjøp og salg av brukte gjenstander. Det blir bruktmarked, boder, konkurranser, stort moteshow og konsert med Tone Damli Aaberge. Finn frem ting du ikke lenger har bruk for, og selg dem eller gi dem bort på den store gjenbruksdagen 7. mai.

Lørdag 26. mars kl. 20.30 skal byer, kommuner, bedrifter, organisasjoner og ikke minst enkeltmennesker over hele verden slukke lyset i én time for klimaet. Earth Hour er den største klimakampanjen noen gang.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.