Hopp til hovedinnholdet

Aktuelt

 

En ny rapport bygget på internasjonal forskning hvor 50 000 europeere har deltatt viser at det er en sammenheng mellom hvor miljøvennlig du er og lykke.

Å dumpe avfall på feil sted kan straffe seg

På grunn av glatte veier de siste dagene har bilene problemer med å komme frem

Cecilie Grut-Frisvold stakk av med seieren med dette bildet. Vi gratulerer!

Av flere årsaker blir det ikke flere Gjenbruksdager i regi av RiG. Vi ser at det er mange lignende arrangement i Grenland, og tror at arenaer for gjenbruk blir godt ivaretatt. Men vi sjekker samtidig ut muligheten for at noen andre kan ta over vårt konsept.

Nå blir tømmekalenderen for 2015 distribuert til alle husstander. Har du ikke fått tømmekalenderen senest i løpet av de første dagene i uke 50, så kan du ta kontakt med oss og få den tilsendt.

Renovatørene våre kan dessverre ikke ta med seg søppelsekker når de henter avfallet hjemme hos deg. Årsakene til det er bl.a. størrelsen, kvaliteten og innholdet. Store sekker setter seg fast i sorteringsanlegget. Er sekkene av dårlig kvalitet vil innholdet falle ut og lage trøbbel på den måten. Sekker og store gjenstander må derfor leveres på avfallsanleggene. 

Vi ser dessverre at enkelte av de blå posene inneholder en del tilgriset plastemballasje og restavfall, og vil derfor minne om at blå poser kun skal inneholde ren plastemballasje. Restavfall skal kastes i vrengt bærepose.

Årets første RiG-post inneholder mye nyttig informasjon om blant annet farlig avfall, hytterenovasjon og endrede tømmedager. Fikk du ikke RiG-posten i postkassen din denne helgen, kan du lese den her.

Vi vil gjerne gratulere Borettslaget Mæla I med nye, flotte nedgravde containere. De gamle, store metallcontainerne er borte og området ser nå innbydende og rent ut. Vi oppfordrer andre borettslag til å vurdere samme løsning.

Vi har kåret, og kontaktet vinnerne av "treff dunken" konkurransen på Gjenbruksdagen. De heldige vinnerne er Vivi Augusta Vaagland Huseby, Sissel Amundsen, Victor Aaltvedt, Jonah Hylton og Alf Rosvald.

Lørdag 20. april kunne vi lese i Varden om to stolte og fornøyde renovatører. Tidligere så var det nok slik at denne yrkesgruppen ble sett litt ned på. Men renovatørene våre er en smart, oppegående gjeng, med utrolig bra arbeidsmoral, og som gjør en veldig viktig jobb. Det er en flott gjeng, vi er svært stolte av!

Alle farlige kjemikalier skal være tydelig merket med faresymbol, i tillegg til fare- og sikkerhetsinformasjon på norsk. Merkingen informerer om skader som kan oppstå ved bruk. Fram til 1. juni 2015 gjelder to merkesystemer parallelt. På sikt skal den nye merkingen gjelde i hele verden. 

Mange bygningsbranner starter i avfallsbeholdere som står inntil yttervegg. Bygget antennes på grunn av brannen i avfallsbeholderen. Står avfallsdunken din riktig plassert?

Sorte sekker lager trøbbel i sorteringsanlegget. Vi oppfordrer alle til å bruke ekstrasekken, grovavfallsruten eller avfallsanleggene, dersom man har ekstra avfall og gjenstander som ikke får plass i vanlig pose.

Klif melder i dag at hele 95% av emballasjen fra husholdninger og næringsliv gikk til materialgjenvinning eller energiutnyttelse i 2011. 73% av emballasjen ble materialgjenvunnet. Dette betyr reduserte utslipp, lavere energibruk og andre positive miljøeffekter.

Er du en av mange som lurer på hvordan man skal sortere, og hva som skjer med avfallet etter at det blir lagt i den sorte dunken? 

I løpet av vår og sommer 2012 vil det bli tatt i bruk perforerte blå poser i Skien, Siljan og Bamble kommuner. Tiltaket settes i gang for å gjøre blå pose mindre egnet til restavfall/matavfall og for å øke renheten på plasten.

Grønt Punkt har laget en begeistringsfilm med Didrik Solli Tangen og et «tilfeldig sammenrasket kjendiskor». Filmen vil gå på TV i hele 2012 og vi håper denne filmen vil begeistre folk til å huske å kildesortere.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.