Hopp til hovedinnholdet

Aktuelt

Vi har lansert appen Min Renovasjon. Nå kan du få varsel om tømming på mobilen din, akkurat når det passer deg.

I slutten av desember ble de tre siste hytterenovasjonspunktene i Skien ferdigstilt. Oppdatert kart over samlepunktene finner du her.

 

Fyrverkeri som ikke har gått av (udetonert) MÅ IKKE i restavfallet, men leveres tilbake til forhandler. Brukt (slukket og kaldt) fyrverkeri legges i pose for restavfall, i sort dunk. Avfall som blir satt ved siden av dunken blir ikke tatt med.

Vi minner om at enkelte får endring i tømmedag i forbindelse med julen. Har du tømming på helligdagene, så bør du sjekke når dunken din blir tømt neste gang. Husk også å sjekke tømmekalenderen for nye tømmedager i 2020.

Nå kommer tømmekalenderen for 2020. Tømmekalenderen blir distribuert til alle husstander i Grenland, men du kan lese den her allerede nå.

For å gjøre overgangen fra returpunkt til egen beholder så god som mulig har vi latt returpunktene stå. Men nå er første runde med tømming av den oransje dunken gjennomført, og returpunktene skal fjernes.

Har du fått RiG-posten hjem i postkassen din? Hvis ikke kan du lese den her. Her finner du info om tømming av glass- og metallemballasje, klimatomater dyrket ved hjelp av ditt matavfall og mye mer.

Skien kommune har vedtatt en rabattordning for fellesløsninger og for abonnenter med liten beholder.   

Har du ødelagte gir eller bremser? Eller bare ønsker noen gode råd og tips? Ta med deg sykkelen og kom til Pasadalen lørdag 21. september. Sykkelkollektivet og Keops gir deg gratis hjelp og veiledning.

Nå står det egen container for nedfallsfrukt på gjenvinningsstasjonene i Pasadalen og på Rødmyr. Nedfallsfrukten leveres til Greve biogass, der det vil bli til biogass og biogjødsel.

Første tømming av oransje dunker er gjennomført, og jammen er de fleste flinke til å sortere. Men vi må minne om at avfallet skal rett i dunken uten pose. Og det er kun emballasje av glass og metall som skal oppi. Ikke stekepanner og spraybokser osv.

Norsk Gjenvinning har innført forbud mot sorte sekker for næringskunder. Inntil videre er det lov til å levere sorte sekker på våre gjenvinningsstasjoner i Grenland.

Snart starter tømming av oransje dunk. I uke 35 distribueres tømmekalenderen til alle husstander i Grenland. Allerede nå kan du finne dine tømmedager og melde deg på SMS-varsling.

Gjenvinningsstasjonen i Bjorstaddalen avvikles 1. september og etableres som næringsmottak. På dette mottaket kan næringskunder sortere avfallet sitt selv og betale etter sorteringsgrad.

Må du ha ny dunk for papp og papir, så vil den neste dunken bli sort med grønt lokk.

På grunn av forsinket leveranse av beholdere så rekker vi ikke å dele ut alle beholderne innen 1. juli. Men i løpet av sommeren skal de være på plass.

Vi minner om endring i tømmedag, åpningstider på gjenvinningsstasjonen og redusert kapasitet i Pasadalen 7. og 8. juni

Det har vært noen runder i media den siste tiden angående gebyret i Skien kommune. Vi kommer tilbake med informasjon når endelig vedtak er fattet av bystyret i juni.

Med en grønn stafettklype i hånden tar ordførerne ansvar for å samle inn avfall på avveie fra Siljan, via Skien og Porsgrunn til Bamble.

Mai har mange deilige fridager. Det betyr endring i tømmedager og åpningstider. Sjekk om det gjelder deg.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.