Hopp til hovedinnholdet

Aktuelt

Finansdepartementet har nå bestemt at det allikevel ikke blir innført noen poseavgift 15. mars

Renovasjon i Grenland (RiG) og kommunene tilbyr et variert utvalg av «avfallstjenester» til innbyggerne i Grenland. Veldig mange av våre kunder er godt fornøyd med tjenestene som tilbys, men noen ganger er kunden misfornøyd – kanskje fordi vi har gjort feil eller fordi betalingen eller tilbudet ikke oppleves som rettferdig. Men betyr det at ansatte på gjenvinningsstasjonene osv. fritt kan trues og trakasseres?

Noen av dere har kanskje lagt merke til at vi har benyttet noen festlige illustrasjoner i det siste? Det er Trysilfrøknas (alias Ragnhild Galaasen Storbæk) streker. Ragnhild er en av Renovasjon i Grenlands fire flotte, "nye" medarbeidere.

Lyst til å ha de flotteste trærne, fineste blomstene og den mest grønne plenen i gata? Bli med på komposteringskurs og lær hvordan du kan utnytte ditt eget matavfall som en ressurs og samtidig bidra til å redusere klimautslippene.

En ny rapport bygget på internasjonal forskning hvor 50 000 europeere har deltatt viser at det er en sammenheng mellom hvor miljøvennlig du er og lykke.

Å dumpe avfall på feil sted kan straffe seg

På grunn av glatte veier de siste dagene har bilene problemer med å komme frem

Cecilie Grut-Frisvold stakk av med seieren med dette bildet. Vi gratulerer!

Vi har gleden av å melde om at Renovasjon i Grenland nå har eget kundesenter med fire ansatte. Alle fire med ulik og unik bakgrunn som kommer til nytte når de skal svare deg på ulike spørsmål om avfall, åpningstider, tømmekalender, bytte av dunk, endringer i renovasjonsabonnementet osv.

Av flere årsaker blir det ikke flere Gjenbruksdager i regi av RiG. Vi ser at det er mange lignende arrangement i Grenland, og tror at arenaer for gjenbruk blir godt ivaretatt. Men vi sjekker samtidig ut muligheten for at noen andre kan ta over vårt konsept.

Nå blir tømmekalenderen for 2015 distribuert til alle husstander. Har du ikke fått tømmekalenderen senest i løpet av de første dagene i uke 50, så kan du ta kontakt med oss og få den tilsendt.

Renovatørene våre kan dessverre ikke ta med seg søppelsekker når de henter avfallet hjemme hos deg. Årsakene til det er bl.a. størrelsen, kvaliteten og innholdet. Store sekker setter seg fast i sorteringsanlegget. Er sekkene av dårlig kvalitet vil innholdet falle ut og lage trøbbel på den måten. Sekker og store gjenstander må derfor leveres på avfallsanleggene. 

Vi ser dessverre at enkelte av de blå posene inneholder en del tilgriset plastemballasje og restavfall, og vil derfor minne om at blå poser kun skal inneholde ren plastemballasje. Restavfall skal kastes i vrengt bærepose.

Årets første RiG-post inneholder mye nyttig informasjon om blant annet farlig avfall, hytterenovasjon og endrede tømmedager. Fikk du ikke RiG-posten i postkassen din denne helgen, kan du lese den her.

Vi vil gjerne gratulere Borettslaget Mæla I med nye, flotte nedgravde containere. De gamle, store metallcontainerne er borte og området ser nå innbydende og rent ut. Vi oppfordrer andre borettslag til å vurdere samme løsning.

Vi har kåret, og kontaktet vinnerne av "treff dunken" konkurransen på Gjenbruksdagen. De heldige vinnerne er Vivi Augusta Vaagland Huseby, Sissel Amundsen, Victor Aaltvedt, Jonah Hylton og Alf Rosvald.

Lørdag 20. april kunne vi lese i Varden om to stolte og fornøyde renovatører. Tidligere så var det nok slik at denne yrkesgruppen ble sett litt ned på. Men renovatørene våre er en smart, oppegående gjeng, med utrolig bra arbeidsmoral, og som gjør en veldig viktig jobb. Det er en flott gjeng, vi er svært stolte av!

Alle farlige kjemikalier skal være tydelig merket med faresymbol, i tillegg til fare- og sikkerhetsinformasjon på norsk. Merkingen informerer om skader som kan oppstå ved bruk. Fram til 1. juni 2015 gjelder to merkesystemer parallelt. På sikt skal den nye merkingen gjelde i hele verden. 

Mange bygningsbranner starter i avfallsbeholdere som står inntil yttervegg. Bygget antennes på grunn av brannen i avfallsbeholderen. Står avfallsdunken din riktig plassert?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.