Hopp til hovedinnholdet

Aktuelt

Det er ikke 100 % bekreftet, men sannsynligheten er stor for at brannen på Friisebrygga startet i en container. Vi oppfordrer alle til å tenke seg godt om hvor de plasserer avfallsdunkene. Her kan du lese brannvesenets anbefalinger for plassering.

Fredag 1. juli er en stor dag for oss. Da tar Norsk Gjenvinning i bruk 13 nye renovasjonsbiler som går på biogass. Biler som kjører på DITT matavfall. I tillegg starter noen nye flotte renovatører som skal hente avfallet ditt.

I forbindelse med lanseringen av busser som går på biogass, ruller i dag en helt ny buss ut på veiene: Restedyret. Han lever av innholdet i dine grønne poser.

28.-30. juni holder Rødmyr gjenvinningsstasjon stengt.

Når du sorterer matavfallet ditt, bidrar du til at verden ikke går tom for råstoff. Fra i sommer kjører halvparten av bussene i Grenland og alle renovasjonsbilene til Norsk Gjenvinning på biogass, laget av matavfall fra Grenland.

Tirsdag ettermiddag fikk beboere på Bjørntvedt både diplom og rastebenk som takk for innsatsen de har lagt ned i å få til bedre kildesortering.

Det er ulike typer hyttecontainere i de ulike områdene. På steder der det er en låst dypoppsamler vil hytteeier få tilsendt nøkkelbrikker og informasjon om hvordan dypoppsamleren skal brukes.

Noen av dere har lagt merke til at det er nye navn på dunkene i fakturaen.

Forslag til nye, lokale renovasjonsforskrifter er ute på høring. Frist for å komme med merknader er 15. juni 2016.

Kompostkurs 7. og 9. mars

Det er mange grunner til å fortsette å sortere både drikkekartonger og andre avfallstyper. Gevinsten ved kildesortering er ikke bare reduserte CO2 utslipp, men en rekke gode fordeler du kan lese om i denne artikkelen. 

Det er politisk bestemt at fradraget for hjemmekompostering i Siljan avsluttes fra og med i år.

RiG har laget et fargeleggingshefte vi gjerne vil dele med dere. Heftet kan dere laste ned og skrive ut på egen skriver. En fin vinterferieaktivitet kanskje?

Nå kommer det en ny kuldeperiode med mye vedfyring. Men hvor skal vi gjøre av asken?

14. mars henter vi farlig avfall, småelektrisk og matolje. Dersom du vil at vi skal komme innom deg må du bestille tjenesten. Bestillingsfristen er 8. mars. Tjenesten er gratis.

Renovasjonsforskriftene skal revideres for hele Grenland. Ta kontakt dersom du ønsker å få melding om høringen.

Har du ikke fått ny rull med poser selv om du har knytt en pose på dunken din? Vi beklager.

Vi ber om at dere sørger for snø- og isfrie dunker, og god fremkommelighet. Husk å måke og strø når det er is, slaps og snø!

Udetonert fyrverkeri skal leveres tilbake til forhandler. Fyrverkeri må ikke kastes i restavfallet, i rød boks eller på gjenvinningsstasjonene.

Renovatørene kommer ikke frem med bilene i dette området i 11 måneder fremover.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.